Ziņas

Lietota Audi Q5 pirkšanas padomi

Atsauksmes par Audi Q5 (2008 – 2017)
Lietota Audi Q5 tehniskās problēmas
Kuru Audi Q5 modifikāciju izvēlēties?

AutorsMatīss Mežaks BRC autocentra direktors

Audi Q5 ir viens no populārākajiem šā segmenta modeļiem, kura tiešo konkurentu vidū ir BMW X3 un Volvo XC60.

Audi Q5 ir paaugstināta sēdpozīcija, kas ļauj sajusties kā vēl lielākā auto, taču vienlaikus tas ir pietiekami kompakts ērtai izmantošanai pilsētas apstākļos. Salonā vieta būs četriem pieaugušajiem, jo aizmugures vidējā sēdvieta ir visai ierobežota transmisijas tuneļa dēļ. Bagāžnieka ietilpība ir lielāka nekā Volvo XC60, bet nedaudz mazāka nekā BMW X3.

Q5 pilnībā atspoguļo Audi markas automašīnu vadāmības un gaitas komforta īpašības, premium līmeņa cienīgu interjera kvalitāti un trokšņu izolāciju. Visiem Audi Q5 ir quattro pilnpiedziņa, kas lieti noderēs mainīgajos Latvijas laikapstākļos. Lai arī tā dod zināmas priekšrocības mērenos bezceļa apstākļos, šis modelis tomēr vairāk piemērots šosejai.

Kam pievērst uzmanību, pērkot lietotu Audi Q5?

Pirms 2012. gadā notikušā modeļa atjauninājuma 2,0 TFSI benzīna dzinējiem bija pastiprinātas problēmas gan ar aizdedzes spolēm, gan motoreļļas patēriņu. Eļļas apetīte bija tika nopietna, ka 10 000 km intervālā īpašnieks nereti bija ielējis jau 5 litrus eļļas. Līdz ar feislifta versiju rūpnīcas defekts tika novērsts.

2,0 TDI īpašniekiem būs jādodas pie dīlera veikt programmatūras atjaunināšanu saistībā ar dīzeļgeitas skandālu. Rūpīgi pārbaudiet virsbūves stāvokli – dažiem modeļiem konstatēta korozija virs riteņu arkām.

Modifikācijām ar panorāmas jumta lūku novērota grabēšana, braucot pa nelīdzenu ceļu. Būtiskāka problēma ir šīs lūkas plaisāšana lielā salā. Šo defektu Audi ir atzinuši un atsaukuma ietvaros novērš kļūmi bez maksas.

Vairumā gadījumu Q5 aprīkoti ar septiņu vai astoņu pakāpju automātisko transmisiju. Testa braucienā izmēģiniet manuālo slēgšanās režīmu un strauju paātrināšanos. Ja jūtamas nepatīkamas pārslēgšanās nianses, tas būs labs pamats samazināt cenu par aptuveni 2000 eiro – vai meklēt citu auto. Ja viss ir kārtībā, tad precīzi jāievēro 60 000 km eļļas maiņas intervāls. Filtra un eļļas maiņa izmaksās aptuveni 250 eiro.

Mūsu rekomendācijas, pērkot lietotu Audi Q5

Ja ikdienā pārvadāsiet vairākus pasažierus, jāmeklē Q5 ar bīdāmu otrās rindas sēdekli, kas ļauj to pabīdīt par 10 cm, tādējādi palielinot brīvo vietu aizmugurē sēdošo kājām. Bagātīgi aprīkotā Q5 iespējams atrast pat apsildāmus glāžu turētājus.

Atšķirībā no Audi Q7,  S-line pakotne šim modelim nebūs svarīga, taču ļoti būtiska ekstra ir ksenona lukturi.

Q5 dzinēju sarakstā atrodas arī citos Audi modeļos iecienītais 3,0 TDI, taču Q5 pircēji vairumā gadījumu priekšroku dod 2,0 litru TDI dzinējam. Tas izskaidrojams ar mazākām ekspluatācijas izmaksām, pilnībā pieņemamu dinamikas un degvielas patēriņa proporciju un to, ka lielākoties pie Q5 stūres sēžas sievietes, jaudas parametrus neuzstādot kā primārus.  


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!