Ziņas

Frankfurtes auto izstāde 2017: Audi A8

Jaunais Audi A8 ar trešā līmeņa autonomo braukšanas sistēmu
Auto brauks pats, bet nosnausties neļaus
Vācijā Audi A8 cenas sākas no 90 600 eiro

Šovasar klajā nākušais jaunākās paaudzes Audi A8 Frankfurtes auto izstādē pirmoreiz tika parādīts plašākai sabiedrībai. Tā lielākā priekšrocība, salīdzinot ar konkurentiem - BMW 7. sēriju un Mercedes-Benz S-Klasi - ir trešā līmeņa autonomās vadības sistēma, kas ir pirmā šāda veida tehnoloģija tirgū.

Šī funkcija palīdzēs autovadītājiem fokusēties uz citām aktivitātēm intensīvas satiksmes apstākļos, pārņemot kontroli pār auto paātrinājumu, stūrēšanu un bremzēšanu, vienlaikus spējot adekvāti reaģēt uz ārkārtas situācijām, piemēram, ja uzņemto kursu pēkšņi aizšķērso kāds cits transportlīdzeklis.

Tas gan nenozīmē, ka pie jaunā Audi A8 stūres varēs mierīgi nosnausties - sistēma spēj ieraudzīt, ka vadītāja acis ir aizvērtas ilgāk nekā parasti, un šādā situācijā centīsies viņu pamodināt. Ja tas neizdosies, autopilots liks Audi A8 apstāties. Frankfurtes auto izstādē gan nebija iespējams šo sistēmu izmēģināt, taču tā vietā varēja novērtēt uzlaboto interjera kvalitāti un citas jaunā modeļa iezīmes.

Vācijā Audi A8 cenas sākas no 90 600 eiro, bet Audi A8L maksā, sākot no 94 100 eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!