Ziņas

Frankfurtes auto izstāde 2017: Opel Grandland X

Opel laiž klajā lielāko SUV savā modeļu klāstā
Veidots uz Peugeot 3008 bāzes ar tiem pašiem motoriem
Drīzumā - jaudīgāks dīzeļdzinējs un plug-in hibrīdversija

Šis ir jaunais Opel Grandland X, kas veidots uz tās pašas platformas, kādu izmanto Peugeot 3008, tāpēc arī izmēri un motoru klāsts ir apmēram tāds pats. Sākotnēji tas tiks laists klajā ar divām motoru opcijām – 1,2 litru tilpuma benzīna turbomotoru ar 130 ZS un 230 Nm, kā arī 1,6 litru tilpuma dīzeļdzinēju ar 120 ZS un 300 Nm.

Frankfurtes auto izstādē Opel šefs Mihaēls Loksšellers informēja, ka nākotnē Grandland X modifikāciju paleti plānots paplašināt ne vien ar jaudīgāku dīzeļdzinēju, kas būs pieejams ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, bet arī plug-in hibrīdversiju, kas visticamāk izmantos to pašu tehnoloģiju, kāda jau debitējusi Peugeot 3008 PHEV modelī.

Kopīga platformu, motoru un citu tehnoloģiju izmantošana kļuvusi iespējama pēc tam kad PSA Grupa, kurā ietilpst Peeugeot un Citroen, iegādājās Opel, kas līdz šim bija amerikāņu koncerna General Motors paspārnē.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.