Ziņas

Mercedes-Benz GLB nāks klajā 2019.gadā

Jauns Mercedes-Benz krosovers
Mercedes-Benz GLB uz GLA bāzes, būs arī AMG versijas
Iespējams arī Range Rover Sport konkurents - Mercedes-Benz GLG

Baumas par kompaktu Mercedes apvidus auto, kura nosaukums būs GLB, cirkulē jau labu laiku, taču tagad mūsu rīcībā ir nonākusi informācija, ka tas dienasgaismu ieraudzīs 2019. gadā.

Mūsu avoti ziņo, ka Mercedes-Benz GLB kodētais nosaukums ir B24 un tas tiks veidots uz nākamās paaudzes GLA platformas, taču tam būs agresīvāks dizains, lielāks klīrenss un paaugstinātas bezceļu pārvarēšanas spējas.

Tiek ziņots, ka Mercedes-Benz GLB būs 4,55 metrus garš, tātad – garāks, nekā šībrīža GLA krosovers. 12 centimetri varbūt nešķiet daudz, taču ar to pietiek, lai GLB būtu ietilpīgākais bagāžas nodalījums savā klasē.

Pēc visa spriežot, GLB tuvākie konkurenti varētu būt BMW X1 vai topošais X2 un Audi Q3. Standarta konfigurācijā tas būs pieejams ar priekšpiedziņu, taču papildaprīkojumā tiks piedāvāta arī 4Matic pilnpiedziņa un papildu aprīkojums braukšanai bezceļa apstākļos.

Zem motora pārsega – četrcilindru turbodzinēju sortiments ar jaudu līdz pat 252 ZS. Var diezgan droši pieļaut, ka Mercedes-Benz GLB modifikāciju klāstā būs arī pāris AMG versijas ar vēl lielāku jaudu, kā arī plug-in hibrīdversija.

Jaunais Mercedes-Benz GLG

Tas vēl nav viss – mūsu avoti ziņo, ka Mercedes varētu laist klajā arī jaunu modeli, kura nosaukums būs GLG. Tā būs variācija par šobrīd tirdzniecībā esošo GLE, tikai tā dizains būs robustāks – iedvesmojoties no leģendārās G-Klases.

Pagaidām gan Mercedes bosi nav devuši “zaļo gaismu” šī modeļa ražošanai, taču, ja tas notiks, tad GLG kļūs par septiņvietīgu apvidus auto, kura tuvākais konkurents būs Range Rover Sport.

Piezīme: attēlā redzams Mercedes-Benz G-Force konceptauto


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!