Ziņas

Nissan elektriskais SUV

Nissan oktobrī prezentēs pilnībā elektrisku SUV
Lielāks nekā Nissan Qashqai
Veidots uz jaunākās paaudzes Nissan Leaf platformas

Oktobrī gaidāmajā Tokijas autoizstādē Nissan plāno laist klajā pilnībā elektrisku krosoveru, kas veidots uz jaunākās paaudzes Nissan Leaf platformas.

Nissan dizaina boss Alfonso Abaisa paziņojis, ka šis SUV būs nedaudz lielāks, kā Nissan Qashqai. Pastāv diezgan reāla iespēja, ka Nissan elektriskais SUV būs aprīkots ar to pašu 40 kWh bateriju, kāda ir 2018.gada Nissan Leaf modelim. Tas nozīmē, ka arī attālums, ko varēs veikt ar vienu uzlādes reizi, būs apmēram tāds pats – līdz 300 kilometriem.

Šāds attālums gan ir mazāks, kādu piedāvā Tesla Model 3 un gaidāmais Tesla Model Y, taču, tāpat kā Leaf, šī SUV priekšrocība būs zemāka cena. Mūsu partneru mēdija Autocar avoti informē, ka jaunais Nissan elektriskais SUV varētu nākotnē izmantot arī Leaf jaudīgāko bateriju – 60 kWh, kas ļaus ar vienu uzlādes reizi veikt nepilnus 400 kilometrus.

Whatcar.lv plāno iepazīties ar jauno Nissan Leaf jau oktobra sākumā – tad arī varētu kļūt zināmi konkrētāki Nissan plāni attiecībā uz jauno elektrisko krosovera modeli.

Šai ziņai pievienotajā attēlā redzams Nissan Terra koncepts.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!