Ziņas

Prius Plug-in ir īsts “zaļais automobilis”

Vienīgais Plug-in hibrīda modelis, kas ADAC EcoTest vides testos Vācijā saņēmis 5 zvaigznes no 5
Piecu Plug-in automobiļu salīdzināšanas testi
Toyota jau šodien ir gatava nākotnes mobilitātei

Toyota Prius Plug-in Hybrid veiksmīgi startējis pēdējos ADAC EcoTest salīdzināšanas testos - tas ir vienīgais no pieciem testētajiem Plug-in modeļiem, kas saņēma piecas zvaigznes.

Gan radītā piesārņojuma, gan CO2 emisiju ziņā (patēriņš kombinētajā ciklā 1,0 l/100 km + 7,2 kWh/100 km un 22 g/km CO2 vai 3,4 l/100 km un 79 g/km CO2 ar tukšu akumulatoru) Prius Plug-in savus konkurentus pārspēja ar ievērojamu rezervi. Iespaidīgs ir arī atrāviens no tuvākā konkurenta: 2 zvaigznes vides testos un 30 punkti (13 par piesārņojumu un 17 par CO2) lieliski ilustrē atšķirību.

“Autoclub” rezultāti šķiet nepārprotami: “No vides viedokļa raugoties, mēs varam secināt, ka tikai Toyota Prius Plug-in ir īsts “zaļais automobilis”.” Īpaši izsmalcinātais ceturtās paaudzes hibrīds sniedz ievērojami samazinātu elektroenerģijas un degvielas patēriņu: 68 kW EV motori apvienojumā ar 1,8 l benzīna Atkinsona cikla dzinēju nodrošina neparasti zemu emisiju līmeni. Automobiļa rezultāti bija 47 punkti no 50 par piesārņojumu un maksimālais punktu skaits par CO2.

Starp ADAC EcoTest labāko rezultātu ieguvējiem bez Toyota Prius Plug-in Hybrid ierindojas arī degvielas šūnu automobilis Mirai (ūdeņraža patēriņš kombinētajā ciklā 0,76 kg/100 km, elektroenerģijas patēriņš kombinētajā ciklā 0 kWh/100 km un CO2 emisijas kombinētajā ciklā 0 g/km) un citi hibrīda modeļi, kas Eiropā jau ir pieejami astoņu modeļu plašajā piedāvājuma klāstā.

Toyota hibrīda modeļi* veido ievērojamu ieguldījumu Toyota Vides izaicinājuma 2050 mērķu sasniegšanā, kam Japānas autoražotājs ir noteicis ambiciozus ilgtspējas mērķus gandrīz visās savas uzņēmējdarbības jomās. Pats galvenais mērķis: samazināt automobiļu CO2 emisijas par 90 procentiem salīdzinājumā ar 2010. gadu.

 *Toyota hibrīda modeļi: Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Auris Hybrid Touring Sports, Toyota C-HR Hybrid, Prius, Prius+, Prius Plug-In Hybrid, RAV4 Hybrid.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.