Ziņas

Dizains ienāk skolās - sadarbībā ar Lexus

Lexus atbalsta kampaņa skolām Baltijā
Skolu vajadzībām uzdāvinātas 1160 grāmatas
Lexus cerība - dot jaunas idejas jauniešiem

Šī gada aprīlī Lexus uzsāka kampaņu “Dizains ienāk skolās”, kuras ietvaros skolām Latvijā, Igaunijā un Lietuvā tika uzdāvinātas 1160 grāmatas.

Lexus jau vairākus gadus visā pasaulē atbalsta dažādas iniciatīvas dizaina un tā lomas popularizēšanai, un šogad viens no atbalsta projektiem bija arī  Baltijas valstīs. Par katru klienta veiktu izmēģinājuma braucienu ar Lexus automobili, uz skolām tika nosūtīti Red Dot dizaina grāmatu komplekti, kas ietver 2016.–2017. gada pasaulē labāko dizaina darbu pārskatu ar pašu darbu autoru komentāriem.

Kopā Baltijas valstīs tika izdalīti 290 Red Dot dāvinājuma komplekti, kuros ietilpst četras grāmatas – katra ar 360 līdz 570 lappusēm bieza. Tās veltītas četrām tēmām: rīcība, dzīve, bauda un darbs.

Visās grāmatās ir intervijas ar vadošajiem savas jomas dizaineriem, kā arī fotogrāfijas un aprakstoša informācija par tiem. Kampaņas laikā Latvijā tika izdalītas 436 grāmatas, Lietuvā – 496 grāmatas, Igaunijā – 228 grāmatas. Uzņēmuma Toyota Baltic Lexus komercnodaļas vadītājs Raigo Kaseorgs norāda, ka kampaņas rezultāti ir iepriecinoši.   

 “Mūsu plāns bija veicināt jauniešos izpratni par to, ka dizains nav tikai pievilcīgs ārējais izskats, bet funkcionalitāte,” stāsta Kaseorgs. “Vēlos ticēt, ka ar savu ieguldījumu esam spēruši soli tuvāk mērķim, jo tika izdalīti gandrīz 290 grāmatu komplekti jeb 1160 grāmatas. Ceram, ka jaunieši dizaina grāmatās smelsies jaunas idejas, kā radīt lielas lietas un mainīt pasauli.

Vienlaikus no skolām saņēmām pozitīvas atsauksmes un vairākas skolas Baltijā pat pašas ar mums sazinājās, vaicājot, kā iespējams saņemt grāmatas, lai tās izmantotu mācībās. Lai radītu kaut ko jaunu, ir vērts iepazīties ar labākās prakses paraugiem. Dizaina balvas Red Dot grāmatas tam ir ideāli piemērotas, jo savās lapaspusēs apkopo labākos pēdējā laika piemērus no visas pasaules.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.