Ziņas

Jaunais Porsche Cayenne ir klāt!

2018. gada Porsche Cayenne modelis
Revolucionārās pārmaiņas interjerā
Cena, sākot no 74 828 eiro

Porsche prezentējuši jauno, trešās paaudzes Porsche Cayenne pirms šī modeļa publiskās debijas Frankfurtes auto izstādē septembra vidū.

Jau no pirmā acu uzmetiena tas nekļūdīgi pazīstams kā Porsche, taču – ar vairākām manāmām dizaina pārmaiņām. Vispirms, nedaudz mainīts auto priekšgala dizains – tas kļuvis mazliet smailāks, ar lielākām gaisa ieplūdes atverēm un jaunu LED optiku. Savukārt aizmugurē lukturi ir savienoti ar gaismas paneli kā Panamera Sport Turismo.

Kamēr no ārpuses jaunākās paaudzes Cayenne īsti nevar nosaukt par revolucionāri atšķirīgu auto, interjers gan ir pamatīgi mainījies. Priekšējā paneļa centrā ir iespaidīgs 12,3 collu skārienjutīgs ekrāns, savukārt pogas un slēdži citviet panelī un viduskonsolē ir gan analogi, gan digitāli.

Veicot izmaiņas interjerā, Porsche inženieri pamanījušies palielināt bagāžas nodalījuma ietilpību līdz iespaidīgiem 770 litriem. Zem motora pārsega iespējama plaša motoru izvēle – to vidū ir 3,0 V6 motors ar 340 ZS un 450 Nm, kas savienots ar pilnībā jaunu astoņpakāpju automātisko transmisiju un aktīvo pilnpiedziņas sistēmu – šāds komplekts ļauj Cayenne sasniegt 100 km/h 5,9 sekundēs (ar Sports Chrono pakotni).

Nākamā modifikācija – Cayenne S jau piedāvā 2,9 litru tilpuma V6 ar 440 ZS un 550 Nm – papildu jauda ļauj 100 km/h sasniegt 4,9 sekundēs, bet maksimālais Cayenne S ātrums ir 265 km/h. Jāņem vērā, ka šie dinamikas rādītāji savā ziņā ir rezultāts Cayenne svara samazinājumam, kas panākts līdz ar plašāku alumīnija komponentu pielietojumu.

Cayenne papildaprīkojumā tagad iekļauta jauna bremžu sistēma – Porsche Surface Coated Brakes, kas sastāv no čuguna diskiem ar īpašu volframa un karbīda pārklājumu. Porsche norāda, ka šāds pārklājums uzlabo frikciju un ir noturīgāks pret nodilumu.

Kā ierasts, papildaprīkojumā ir arī jaunākās drošības un komforta tehnoloģijas. 2018.gada Porsche Cayenne var pasūtīt jau šobrīd, cenas Vācijā sākas no 74 828 eiro.

Skaties video, kā tika testēts jaunais Porsche Cayenne!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!