Ziņas

Volkswagen krosovers ar 300 ZS

Volkswagen testē T-Roc R modifikāciju
VW krosovers uz Golf bāzes ar Golf R motoru
Šogad - T-Roc un Touareg, nākamgad - SUV uz Polo bāzes

Volkswagen produktu pētniecības un attīstības nodaļas vadītājs Franks Velšs tik ļoti vēlas radīt 300 ZS T-Roc R krosoveru, kas konkurētu ar Seat Ateca Cupra, ka koncerna vadība tieši viņam uzticējusi uzbūvēt šī modeļa prototipu. Pirmoreiz T-Roc R eksistences iespējamība tika pieļauta jau maijā, kad to pieminēja VW boss Herberts Dīss, taču Velšs jau apstiprinājis, ka viņam jau ir viens testa modelis, atzīstot, ka noteiktai auditorijai tas varētu būt ļoti interesants auto.

Tiesa gan, pēc viņa teiktā, T-Roc R nākotne vēl ir neskaidrībā tīta. Velšs norāda, ka viss atkarīgs no tā, kā publika uztvers 190 ZS T-Roc - tas jau ir viens modelis, kas piedāvā ko vairāk, nekā konkurenti.

Kā zināms, T-Roc ir uz Golf bāzes veidots krosovers, kas domāts strauji augošajam segmentam, kurā dominē Nissan Qashqai. Faktiski, daudzi T-Roc komponenti ir no Audi Q2 un Seat Ateca, kas atvieglo jau eksistējošu motoru un pārnesumkārbu pielietošanu.

Kā nesenajā VW fanu saietā Vorterzē atzina koncerna vadība, T-Roc bez standarta versijas nebūs pieejams GTI izpildījumā, jo krosoveram tas nepiestāv, bet varētu iet tieši uz “karstāko” - R veidolu.  Jaunākās paaudzes Golf R ir 2,0 litru benzīna turbodzinējs ar vismaz 310 ZS, un 0-100 km/h paātrinājumu tas spējīgs veikt 4,6 sekundēs. Tomēr T-Roc papildus svars un mazāk aerodinamiskā virsbūve nozīmē, ka tik straujš tas nebūs.

Volkswagen universālās MQB A platformas izmantošana nozīmē, ka T-Roc varētu tikt piedāvāts arī kā plug-in hibrīds GTE izpildījumā, vai arī kā jaudīgs GTD dīzelis. Tomēr dīzeļdzinēju nākotne šobrīd ir zem jautājuma zīmes, autoražotājiem cenšoties saprast, cik pircēji ir gatavi piemaksāt par dīzeļiem, kas atbilst jaunākajām regulām, kontekstā ar dārgākajām izmaksām, kas nepieciešamas, lai šos dīzeļmotorus radītu. Maz ticams, ka T-Roc tiks piedāvāts kā elektroauto, taču zināms, ka VW plāno veselu virkni ar elektriskajiem auto jau no 2020.gada.

Krosoveru tirgus segmentam turpinot augt, ražotāji ir acīmredzami gatavi piedāvāt arvien vairāk nišas modeļu, radot izteiktus klāsta līderus, kas palielinātu pircēju interesi par standarta auto. Nissan to jau izdarīja ar Juke Nismo, taču T-Roc R noteikti būtu vēl lielāks solis uz priekšu.

Volkswagen SUV modeļu ekspansijas plāni


Jaunais Volkswagen T-Roc dienasgaismu ieraudzīs pavisam drīz un tā pārdošana sāksies jau šoruden, ar izteiksmīgu dizainu cenšoties pārvilināt Qashqai fanus.


Šī gada beigās klajā nāks arī jaunais Touareg (datorvizualizācija attēlā virs šī teikuma), kura dizains atgādinās jau pārdošanā esošā jaunākās paaudzes Tiguan seju.


Jau šobrīd pārdošanā ASV un Ķīnā ir septiņvietīgais VW Atlas. Tā ienākšana Eiropas tirgū vēl tiek apspriesta, jo VW baidās, ka tas kanibalizētu Tiguan popularitāti.


Nākamgad klajā tiks laists uz Polo bāzes veidots krosovers (attēlā - Polo SUV kocepts), kas faktiski būs apmēram tāds pats kā VW koncernā ietilpstošā Seat kompaktais krosovers Arona un būs tiešs Nissan Juke konkurents.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!