Ziņas

Minivenu ciltstēvs Ford Model TT svin 100 gadu jubileju

Ford Model TT - Transit priekštecis
Pirmais 1 tonnas minivens
Laists klajā ASV, būvēts arī Lielbritānijā

Daudzi noteikti ir dzirdējuši par leģendāro Ford Model T, kas ieguva pasaules slavu. Bet kā ar Model TT? Lai arī tas nav tik slavens, arī šim modelim bija liela ietekme, jo tas bija priekštecis mūsdienu minivenam un pikapam, tostarp Transit.

Pirmo reizi pirms 100 gadiem klajā laistais Model TT bija Ford pirmais speciāli radītais 1 tonnas minivens. Īpašnieki varēja pielāgot šasiju, izvēloties kravas platformu, lai pārvadātu jebko - no vēstulēm līdz pat degvielai. Lai arī sākotnēji tas tikai laists klajā ASV, daudzi modeļa eksemplāri patiesībā tika būvēti Eiropā — Apvienotās Karalistes pilsētā Mančestrā.

Model TT bija garāks un izturīgāks nekā Model T, un tā salonā bija vieta autovadītājam un vienam pasažierim. Dzinējs tika iedarbināts ar palaišanas kloķi automobiļa priekšpusē. Līdzenākam braucienam klienti varēja izvēlēties modernas ar gaisu pildītas aizmugurējās riepas cietas gumijas vietā.

Arī šobrīd Ford piedāvā Eiropā pārdotāko komerciālo transportlīdzekļu klāstu, kas aptver tādus modeļus kā Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier un Ranger pikaps.

Apbrīnojami, ka, lai arī mūsdienu miniveni ne tuvu nelīdzinās Model TT, būtībā tie dara to pašu darbu, kam tie bija paredzēti pirms 100 gadiem piedāvā daudzpusīgas iespējas turpināt uzņēmējdarbībai virzīties uz priekšu,secina Ford of Europe Komerciālo transportlīdzekļu nodaļas ģenerāldirektors Hanss Šeps.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.