Ziņas

Mercedes-Benz X-Klase nonāk atklātībā

Mercedes-Benz pirmais pikaps
X-Klase sadarbībā ar Nissan
Mercedes-Benz X-Klases cena Vācijā būs no 37 294 eiro

Mercedes oficiāli laiduši klajā savu pirmo pikapu, jeb X-Klasi. Šis vienlaikus ir arī pirmais pikaps, ko jebkad laidis klajā premium zīmola autoražotājs, nolūkā paplašināt savu modeļu klāstu un piedāvāt “dzīvesstila auto” tiem klientiem, kam nepieciešams kaut kas praktiskāks un ne tik dārgs kā G-Klases apvidus auto.

Raugoties uz X-Klases eksterjera dizainu, var diezgan viegli pamanīt līdzības ar jaunākās paaudzes Nissan Navara, kas ir Mercedes pikapa pamatā. Abi auto pat tiek ražoti vienā rūpnīcā Spānijā, arī motoru izvēle šobrīd ir identiska – X220d modifikācijai ir 2,3 litru četrcilindru dīzeļdzinējs ar 163 ZS, bet X250d ir biturbo dīzeļdzinējs ar 190 ZS. Vēlāk gan Mercedes plāno paplašināt modifikāciju klāstu ar X350d, kam zem motora pārsega būs V6 dīzeļdzinējs ar 258 ZS un 550 Nm griezes momentu, tādā veidā apsteidzot VW Amarok V6, kas šobrīd vēl ir jaudīgākais pikaps tirgū.

Atkarībā no motora, transmisiju izvēle ir sešpakāpju manuālā vai septiņpakāpju automātiskā. Tiks piedāvāti trīs aprīkojuma līmeņi, kas sāksies ar Pure, tam sekos Progressive un pats lepnākais būs Power.

Interjers gan atšķiras no Navara, jo veidots atbilstoši Mercedes dizaina standartiem. Ražotājs norāda, ka X-Klase ir pilnībā izmantojams kā darba zirgs – kravas kastes celtspēja ir 1,1 tonna, turklāt X-Klase var vilkt līdz 3,5 tonnas smagas piekabes. Klīrenss ir 20,2 cm, ko var palielināt līdz 22,2 cm ar papildaprīkojumā piedāvāto offroad balstiekārtu. X-Klase var šķērsot līdz 60 cm dziļus ūdeņus.

Pārdošanā Eiropā šis modelis nonāks novembrī, šobrīd zināms, ka tā cena Vācijā būs no 37 294 eiro. 


 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!