Ziņas

Jaunais Audi A8 nonāk atklātībā

Audi Summit Barselonā prezentē jauno Audi A8
Audi A8 video
Audi A8 cena Vācijā no 90 600 eiro

Pēc vairākus gadus ilgušiem testiem un mēnešiem ilgas gaidīšanas klajā nācis jaunais Audi A8, kas savu pasaules pirmizrādi piedzīvojis Audi samitā Barselonā. Kā ierasts, tajā ietvertas Audi jaunākās tehnoloģijas, tai skaitā elektromehāniskā balstiekārta un – pirmoreiz pasaulē - trešās pakāpes autonomā vadības sistēma.

Tikko pieminētā balstiekārta atkarībā no vadītāja vēlmēm un braukšanas situācijas spēj pacelt augstāk vai nolaist zemāk katru riteni atsevišķi, izmantojot elektropiedziņu. Audi apgalvo, ka tādā veidā tiek panākts maksimāli iespējamais gaitas komforts.

Uz šosejas – līdz 60 km/h ātrumam – autonomā vadības sistēma spēj pilnībā pārņemt auto vadību, ļaujot vadītājam noņemt rokas no stūres. Tāpat kā konkurentiem, arī jaunajam A8 ir attālinātā vadības sistēma auto novietošanai stāvvietā, ko var kontrolēt ar tālvadības pulti pat tad, ja salonā neviena nav.

Dizaina ziņā Audi A8 iedvesmojies no 2014. gadā demonstrētā Prologue konceptauto, kas ieskicē kompānijas jauno dizaina valodu. Dizainera Marka Lihtes radītais A8 izskatās sportiskāks, nekā līdzšinējais modelis, vienlaikus demonstrējot to izsmalcinātību un eleganci, ko parasti sagaida no luksusa klases auto.

Lielākās pārmaiņas redzamas auto aizmugurē – lukturus savieno monolīts gaismas panelis, kas stiepjas no vienas puses līdz otrai. Kopumā jāteic, ka, lai arī jaunais A8 nav tik revolucionārs, kā Prologue koncepts, tas ir pietiekami moderns, lai veiksmīgi konkurētu ar Mercedes-Benz S-Klasi vai BMW 7. sēriju.

Sākotnēji jaunais A8 tiks piedāvāts ar diviem V6 turbomotoriem – 286 ZS 3,0 litru TDI un 340 ZS 3,0 litru TFSI. Tālāk sekos 435 ZS 4,0 TDI V8 dīzelis un 460 ZS 4,0 litru V8 benzīna motors. Modifikāciju klāstu noslēgs 6,0 litru W12 benzīna motors ar pagaidām vēl nezināmu zirgspēku skaitu. Gaidāms arī A8 L e-tron quattro ar hibrīdsistēmu, ko veido 3,0 litru TFSI motors komplektā ar elektromotoru, ļaujot līdz pat 50 km distanci veikt tikai ar elektroenerģiju vien.

Jaunais Audi A8 un A8 L tiek ražots Nekarsulmā un mūsu tirgū nonāks 2017. gada vēlā rudenī. Cenas vēl tiek precizētas, taču Vācijā A8 bāzes modeļa cena būs 90 600 EUR, savukārt A8 L pircējam izmaksās sākot no 94 100 EUR.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!