Ziņas

Lietota BMW X5 pirkšanas padomi

Pērkam lietotu BMW X5 (2007-2013)
Lietota BMW X5 lietošanas izmaksas
Atsaukmes par BMW X5

Kas tas ir?

Labākās braukšanas īpašības X5 demonstrē uz asfalta seguma, tomēr arī neliels bezceļa brauciens tam nebūs šķērslis. Balstiekārta ir visai stingra, tomēr tā nodrošina augstu komforta līmeni un ierobežo virsbūves svārstības arī asākos līkumos. Lieliski absorbējot ceļa un vēja radītos trokšņus, augstvērtīgā salona apdare ļaus garus ceļojumus baudīt klusumā. Salonā komfortabli varēs atrasties pieci pieaugušie un tirgū pieejamas arī septiņu sēdvietu modifikācijas. No vadītāja viedokļa raugoties, par visu ir padomāts – plašas sēdekļa un stūres regulēšanas iespējas apvienotas ar labu apkārtējo pārskatāmību.

Lietošanas izmaksas

Atšķirībā no dīzeļdzinēja versijām, X5 benzīna modifikācijas nespēs noturēt augstu tālākpārdošanas vērtību. Vairāk nekā 12l/100km degvielas patēriņš un dārgas remontu izmaksas nosaka, ka ikdienas braukšanai labāk piemērots būs kāds no 3,0 litru dīzeļdzinējiem. Populāra izvēle ir mazākais klāsta pārstāvis xDrive30d, kura jauda pēc atjauninājuma tika palielināta no 235 uz 245 ZS. Tā vidējais degvielas patēriņš svārstīsies ap 8 l/100km, bet 0-100 km/h būs iespējams sasniegt 7,6 sekundēs.

Kam pievērst uzmanību?

BMW X5 ar nelielu oriģinālo nobraukumu būs uzticams auto, tomēr pēc 200 000 km sliekšņa. BMW E70 īpašnieki saskaras ar dažādām problēmām. Izvēloties mazāko 3,0 litru dīzeļdzinēju būs nepieciešams mainīt motora ķēdi. Savlaicīgi veicot remontdarbus, kopējās izmaksas sasniedz apmēram 1200 eiro, pretējā gadījumā riskējat ar ķēdes plīšanu un remontdarbu izmaksas dubultosies. Benzīna dzinējiem raksturīgas problēmas ar eļļas zudumiem, jaudīgajām versijām jāpārbauda sprauslu un turbīnu stāvoklis. Pirms iegādes obligāti jāveic automātiskās transmisijas diagnostika.

Mūsu rekomendācijas

Vēlams izvēlēties modeli, kas ražots pēc 2009. gadā veiktā atjauninājuma, kad X5 ieguva modernāku aprīkojumu un jaunu astoņpakāpju automātisko transmisiju. Mēs ieteiktu izvēlēties xDrive30d - tā jaudas un degvielas patēriņa kombinācija ir viena no veiksmīgākajām kombinācijām savā klasē. Benzīna arsenālā mazākās ekspluatācijas izmaksas sagādās xDrive30i. Lai nodrošinātu augstāku tālākpārdošanas vērtību, vēlams, lai aprīkojuma klāstā būtu M Sport pakotne, adaptīvā balstiekārta, komforta sēdekļi ar ādas apdari, metālisks virsbūves krāsojums un 19 collu vieglmetāla diski.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.