Ziņas

Gumball 3000 rallijs 2017

Gumball 3000 startē Rīgā
Desmitiem greznu sporta un luksusa auto
No Rīgas līdz Mikēnu salai nedēļas laikā

Šajā nedēļas nogalē Rīga ir Instagram uzmanības centrā, jo pilsētā startē ikgadējais Gumball 3000 “rallijs”, kas tradicionāli pulcē dažas slavenības un noteiktās aprindās zināmus cilvēkus ar krāšņiem luksusa un sporta auto.

Kā ierasts, arī šīgada dalībnieku sarakstā ir kāds arābu šeihs un diezgan daudz Krievijas pilsoņu. Viņu automašīnas šodien būs apskatāmas Brīvības bulvārī visas dienas garumā , tāpēc pilsētā noteikti satiksmes ierobežojumi.

Gumball 3000 rallija maršruts

Gumball 3000 starts pēc šīsnakts ballītes klubā Coyote Fly būs rīt pl.10.00. Šīgada maršruts netipiski vedīs pamatā tikai caur Austrumeiropas valstīm. No Rīgas Gumball dosies uz Varšavu Polijā. Rallija otrajā dienā Gumball 3000 piestās Budapeštā, Ungārijā. Starp citu, Budapešta arī pērn bija Gumball 3000 pieturvietu sarakstā – netālajā Hungaroringā dalībniekiem bija iespēja pārbaudīt savu auto spējas trases apstākļos.

Trešajā dienā Gumball 3000 dalībnieki jau piestās Horvātijas dienvidu kūrortpilsētā Dubrovnikā, Adrijas jūras piekrastē. Nākamajā dienā rallija maršruts vedīs caur Melnkalni, piestājot tās galvaspilsētā Tirānā. Pēc tam plānota pietura Atēnās, Grieķijā, no kurienes ceļš vedīs līdz tuvākajam prāmim, kas dalībniekus ar visām automašīnām nogādās Mikēnu salā – šīgada rallija finišā.

Gumball 3000 vēsture

Šī ir jau otrā reize, kad Gumball 3000 piestāj Rīgā. Iepriekš tas notika 2013.gadā, kad rallija starts tika dots Kopenhāgenā un tad cauri Skandināvijai un Igaunijai pa Tallinas šoseju Gumball 3000 dalībnieku automašīnas nonāca Rīgā. Jāpiebilst, ka neiztika arī bez avārijām - viena komanda ar Lamborghini Murcielago nobrauca no ceļa Zviedrijā, bet kāds Ferrari 458 akvaplanēšanas dēļ cieta avāriju uz Tallinas šosejas pie Skultes.

Video no Gumball 3000 arhīviem:


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.