Ziņas

Bērniem veltītā pasākumā atgādinās par satiksmes drošību

Tieši vasarā bērni negadījumos cieš visvairāk
Liela loma ir vecāku audzināšanai
Akccija "Drošam ceļam vasarā" - jau 1.jūnijā

Teju trešdaļa ceļu satiksmes negadījumu, kuros cietuši bērni, notiek tieši vasaras mēnešos. Tāpēc DBS Autoskola un riepu ražotājs Bridgestone kopā ar partneriem 1. jūnijā rīko brīvlaika sagaidīšanas svētkus “Drošam ceļam vasarā!”, kuru laikā bērniem tiks atgādināti galvenie satiksmes drošības pamatprincipi – ceļu satiksmes noteikumu un piesardzības ievērošana, kā arī droša inventāra lietošanas nozīme.

“Reti aizdomājamies, ka vasara ir bīstamākais laiks bērniem. Devušies brīvdienās jaunieši kļūst bezrūpīgāki, savukārt vecāki – paļāvīgāki. Tāpēc vēl pirms brīvlaika sākuma aicinām vecākus ar saviem bērniem kopīgi atnākt uz DBS rīkotajiem svētkiem un atgādināt, cik svarīga ir drošība uz ceļa. Pasākuma laikā bērniem mācīsim būt apdomīgiem arī vasarā, atgādināsim ceļu satiksmes noteikumus un to, cik lielu lomu spēlē inventāra, piemēram, aizsargķiveres, atstarojošās vestes, elkoņu un ceļu sargu, nēsāšana,” saka DBS direktors Jānis Vanks.

Turklāt, kā atzīst Bridgestone mārketinga vadītājs Intars Vizbulis, vecāku rūpes un noteikumu atkārtošana ir svarīga neatkarīgi no tā, vai brīvlaiks tiks pavadīts laukos, kopā ar kaimiņu bērniem braukājot ar velosipēdiem, vai pilsētas pagalmos, spēlējot bumbu.

Visas dienas garumā stāvlaukumā pie tirdzniecības centra “Spice Home” bērniem būs iespēja satiksmes drošības jautājumus apgūt:

·         Policijas drošības spēlē, aplūkojot arī operatīvo transportu;

·         Volvo Truck seminārā;

·         Apdrošināšanas sabiedrības ERGO velo skoliņā;

·         EuroPark precizitātes sacensībās;

·         Mazda automašīnas meklēšanas spēlē.

Tāpat varēs izpētīt Veselības centra 4 ātrās palīdzības mašīnas aparatūru un no mediķiem uzzināt, kā pareizi sniegt pirmo palīdzību. Paralēli arī norisināsies vairākas izklaidējošas aktivitātes – Mārupes basketbola skolas turnīrs strītbolā, Bridgestone mini golfa spēle, kā arī veiksmes izaicināšana Circle K laimes ratā.

Tā kā pētījumi Eiropas Savienībā atklāj, ka 8 no 10 vecākiem savu bērnu automašīnā pārvadā nedroši – izraugās vecumam neatbilstošu autokrēsliņu, nepareizi to novieto, nepietiekami stingi piesprādzē bērnu un nepievērš uzmanību citām detaļām, kas būtiski palielina riskus autoavārijā –vecāki muki.lv bērnu autokrēsliņu drošības pārbaudes punktā varēs pārliecināties, vai autosēdeklītis piesprādzēts pareizi un bērns tajā ir drošībā.

Brīvlaika sagaidīšanas svētki “Drošam ceļam vasarā!” 1. jūnijā pie t/c “Spice Home” norisināsies no plkst. 11 līdz 19, un tajos aicināti piedalīties vecāki ar bērniem vecumā līdz 14 gadiem. Visas svētku aktivitātes ir bez maksas.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?