Ziņas

Audi prezentē jaunākās tehnoloģijas virtuālajā realitātē

Audi prezentē "Enter Sandbox"
Pats konstruē trasi
Izbrauc to virtuālajā realitātē

Audi šonedēļ Latvijā prezentēja inovatīvu tehnoloģiju Sandbox 2.0, kas ļauj pašu izveidotu trasi pārcelt virtuālajā realitātē un izbraukt to ar jaunajiem Audi modeļiem.

Zīmola Norvēģijā realizētais projekts “Enter Sandbox”, atspoguļo Audi vērtības un attīstību tehnoloģiju virzienā, radot iespēju sabiedrībai revolucionāros veidos izjust Audi spēkratu jaudu un izbaudīt braukšanas prieku, stāsta ražotāja pārstāvji. 

Savā ziņā "Enter Sandbox" atsauc atmiņā bērnības emocijas, apvienojot to ar baudu, ko gūstam, braucot ar jaudīgu automobili. Lai uzsāktu virtuālo braucienu, īpaši izgatavotā smilšu kastē ir “jāuzbūvē” trase, dodot vaļu fantāzijai – līkumi, tramplīni, īpaši objekti vai būves. Izveidoto trasi līdz mazākajai niansei virtuālā realitātē pārvērš skeneris ar 200 000 saskares punktiem. Tos fiksē īpaša 3D infrasarkanā kamera, kas arī atveido virtuālo trases modeli.

Kā pirmais “Enter Sandbox” izmēģināja Reinis Nitišs, viens no pašlaik labākajiem Latvijas sacīkšu braucējiem, kurš 2017.gada gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezonu aizvada Audi Sport atbalstītajā čempionvienībā EKS.

Nitišs pasākumā atdarināja nākamā rallijkrosa posma trasi. Sandbox 2.0 pasaulē ir pieejams vienā eksemplārā un Latvijā pieejams ekskluzīvi, lai iepazītu jauno tehnoloģiju klātienē.

 “Audi attīstības stratēģija līdz 2025. gadam izvirza skaidrus mērķus zīmolam. Gan globālie, gan arī lokālie projekti veicina zīmola attīstību digitalizāciju, urbanizāciju un ilgtspēju, ko spilgti demonstrē šodien Latvijā prezentētais Norvēģijas kolēģu projekts “Enter Sandbox”. Tas demonstrē, cik svarīgi ir iet soli tālāk, ļaujot Audi klientiem ne vien baudīt arvien mūsdienīgākas nākotnes tehnoloģijas braucot, bet arī izmantojot tehnoloģiju potenciālu citos virzienos,” stāsta Audi zīmola vadītāja Latvijā un Lietuvā Ilze Grase-Ķibilde.

Lai radītu realitātei maksimāli pietuvinātu sajūtu, “Enter Sandbox” komplektā ietilpst īsta Audi Q5 stūre, pie kuras sēžot automobilis tiek pārvaldīts virtuālajā realitātē.

Braukšanas pieredzi paspilgtina Audi Q5 skaņa, kas tika ierakstītas, darbinot reālu modeļa dzinēju. Pateicoties VR brillēm, braucējam ir iespēja gan detalizēti izpētīt Audi Q5 salona dizainu, gan arī izbaudīt quattro dabu, sajūtot auto jaudu un braukšanas priekšrocības.

 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!