Ziņas

Škoda laiž klajā Yeti aizstājēju - Karoq

Jaunais Škoda Karoq
Mazāks nekā Škoda Kodiaq
Maksimālā kravas ietilpība virs 1800 litriem

AutorsIvo Goldmanis

Īpašā prezentācijā Stokholmā Škoda laidusi klajā savu jauno krosoveru Karoq. Škoda modeļu hierarhijā tas ierindosies zem Kodiaq. Tādējādi sanāk, ka, ja Kodiaq ir pielīdzināms VW Tiguan Allspace, tad Karoq izmēru ziņā ir līdzīgs Tiguan.

Škoda Karoq garums ir 4,38 metri, platums 1,84 metri un tas ir 1,6 metrus augsts. Interjers ieturēts Škoda tradīcijās – apdare ir vienkārša, bez īpaašas elegances, tomēr Karoq ir pirmais Škoda modelis, kas iegūs Volkswagen grupas modeļu aprindās ceļojošo digitālo instrumentu paneli, kas pieejams gan Audi, gan VW un Bentley modeļiem, tikai katrs zīmols to sauc citādākā vārdā.

Vēl Karoq aprīkojumā būs pieejama apsildāma stūre, LED ambientais apgaismojums salonā, bezvadu lādētājs mobilajiem tālruņiem un infosistēmas ekrāns ar Apple CarPlay un Android Auto savienojumu.

Pircējiem noteikti patiks 521 litra bagāžas nodalījuma ietilpība, ko var palielināt līdz 1630 litriem. Ja ar to ir par maz, aizmugures sēdekļius var izņemt pilnībā, atbrīvojot 1810 litru kravas telpu.

Zem motora pārsega – pieci dažādi motori, kuru klāsts sāksies ar 1,0 litra TSI ar 115 ZS un 175 Nm griezes momentu, būs pieejams arī 1,5 litru 150 ZS TSI, bet jaudīgākais būs 190 ZS 2,0 litru dīzeļdzinējs ar 400 Nm.

Lielākajai daļai motoru būs pieejama izvēle starp sešpakāpju manuālo vai DSG automātisko transmisiju, dažām modifikācijām pieejama arī pilnpiedziņa.



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Škoda Scala

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Nenovērtējiet Scala par zemu tikai tā cenas dēļ. Vairākās kategorijās tas ir labāks pat par cenas ziņā dārgākiem ģimenes auto – tam ir patīkama gaita, pienācīga vadāmība, moderna multimediju sistēma un iespaidīgs plašums gan aizmugurē sēdošajiem, gan bagāžnieka nodalījumā. Tā vienīgie trūkumi ir dažviet lētā salona apdare un tālākpārdošanas vērtība, kas nav tik augstā kā dažiem konkurentiem.