Ziņas

Saražots viens miljons Porsche 911

Saražots 1 miljons Porsche 911
Jubilejas eksemplārs - Carrera S
Paliks Porsche mītnē Cufenhauzenē

AutorsIvo Goldmanis

Tas ir braukšanai ikdienā piemērots leģendārs sporta automobilis un stila ikona, kas nepārprotami atspoguļo Porsche dizainu un būtību: Porsche 911.

Šodien Cufenhauzenā no montāžas līnijas noripojis miljonais šī automobiļa modelis — Carrera S īpašā virsbūves krāsā „Irish Green” ar vairākiem ekskluzīviem elementiem, kas veidoti pēc oriģinālā 1963. gada Porsche 911 modeļa. Šis divdurvju modelis joprojām ir stratēģiski svarīgākais uzņēmuma modelis, pateicoties kuram Porsche joprojām ir viens no pasaulē ienesīgākajiem automobiļu ražotājiem.

Ar Porsche 911 tika radīta jauna automobiļu kategorija, un tas joprojām ir luksusa klases sporta automobiļu līderis. 2016. gadā vien visā pasaulē tika piegādāti 32 365 šī modeļa eksemplāri, kas ir vairāk nekā jebkad. Vairāku desmitu gadu garumā tam ir izdevies saglabāt savu ekskluzivitāti, un to iekāro ikviens automobiļu kolekcionārs. Porsche 911 kvalitāte ir leģendāra. Vairāk nekā 70 % saražoto Porsche 911 joprojām ir piemēroti braukšanai. Turklāt tas ir pastāvīgi atrodams kvalitātes rangu augšgalā, piemēram, ASV tirgus izpētes centra J.D. Power sākotnējās kvalitātes pētījumā.

Uzņēmums nekad nav novirzījies no oriģinālā Porsche 911 pamatkoncepcijas. „Taču mēs esam nemitīgi uzlabojuši 911 tehnoloģiju, lai pilnveidotu šo sporta automobili,” stāsta Porsche AG Valdes priekšsēdētājs Olivers Blūms, „tādēļ tas joprojām ir progresīvs un tehniskā ziņā inovatīvs transportlīdzeklis. Mums ir arī izdevies veiksmīgi paplašināt modeļu sēriju ar dažādām modeļu versijām.”

Miljonais Porsche 911 joprojām atrodas Porsche AG. Pirms tas dosies papildināt  kolekciju Porsche muzejā, tas dosies pasaules tūrē un izbraucienos pa Skotijas augstkalnēm, Nirburgringas trasi, ASV, Ķīnu un vēl tālāk.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Porsche 718 Cayman

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Porsche 718 Cayman sagādā patiesu braukšanas prieku – tas ir viens no pašiem labākajiem sporta auto uz šīs planētas.