Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2017: Lexus LS 500h

Lexus parāda jauno LS 500h
Jauna daudzpakāpju hibrīdsistēma
Omotonashi, Shiatsu un jaunākās drošības tehnoloģijas

Lexus Ženēvas auto izstādē pirmoreiz parādījuši LS 500h luksusa auto, kam zem motora pārsega ir japāņu kompānijas jaunākā hibrīdsistēma ar 3,5 litru tilpuma V6 benzīna motoru un diviem elektromotoriem, kas kopā attīsta 354 ZS.

Jaunākās paaudzes LS 500h, kura konkurentu vidū ir Audi A8 un Mercedes-Benz S-Klase, spēj 0-100 km/h sprintu veikt 5,4 sekundēs, taču jaunā daudzpakāpju hibrīddzinēja priekšrocība ir tā, ka tas var iztikt bez benzīna motora līdz pat 140 km/h lielam ātrumam. Jaunā litija jonu baterija ir arī mazāka, nekā līdzšinējā Lexus LS 600h, taču tai ir lielāks jaudas blīvums.  

Jaunākās paaudzes Lexus LS interjeru iedvesmojis Omotenashi, jeb – japāņu viesmīlības koncepts. Priekšējie sēdekļi ir regulējami 28 veidos, tiem ir apsildes, ventilācijas un masāžas funkcija, tāpat kā aizmugures sēdekļiem. Papildaprīkojumā pieejami arī aizmugures komforta sēdekļi ar Shiatsu masāžas funkciju un „ottoman” parauga paliktni kājām.   

Arī salona apdares opcijas iedvesmojusi Japānas kultūra – dažādi dabiska koka materiāli mijas ar precīziem, metāliskiem akcentiem.

Jaunajā Lexus LS 500h ir kompānijas jaunākā drošības tehnoloģija Safety System+, kas palīdz novērst auto iekļūšanu satiksmes negadījumā. Tā nosedz biežākos satiksmes negadījumu tipus – ietriekšanos cita auto aizmugurē, sadursmi ar gājējiem, kā arī negadījumus, ko izraisa joslu maiņa un satiksme krustojumos. Pirmoreiz autoindustrijā jaunajā Lexus LS 500h ir ietverta intuitīvā gājēju atpazīšanas sistēma, kas savienota ar „aktīvo stūri”.

Jaunais Lexus LS 500h tirdzniecībā Eiropā nonāks gada beigās.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.