Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2017: Nissan Qashqai

Nissan atsvaidzina Qashqai
Daudz jaunas tehnoloģijas
Papildinājumi drošības aprīkojumā

Kopš Nissan Qashqai otrās paaudzes klajā laišanas pagājis pietiekoši ilgs laiks, kurā šo populāro segmentu pārpludinājuši arvien jauni piedāvājumi, liekot kādreizējam krosoveru klases flagmanim – Qashqai – nedaudz iesūnot. Tāpēc Ženēvas auto izstādē klajā laists krietni atjaunināts Qashqai ar jaunām tehnoloģijām, kas ļaus tam pašam stūrēt, paātrināties un bremzēt vienas šosejas joslas ietvaros.

Šī tehnoloģija tikšot attīstīta vēl tālāk un nākamgad Qashqai mācēs pats mainīt joslas, bet līdz 2020.gadam – iemācīsies arī izbraukt krustojumus pilnīgā autopilotā.

Kopš modeļa klajā laišanas 2006.gadā Qashqai ir kļuvis par globālu pārdošanas sensāciju, dodot startu krosoveru mānijai, kas pilnībā pārņēmusi auto industriju.Pēdējo gadu laikā Qashqai gan nācies saskarties ar konkurenci no tādiem nopietniem šī segmenta pārstāvjiem kā Seat Ateca, VW Tiguan un Kia Sportage. Tāpēc šis feislifts ir Nissan iespēja atgūt dominējošo lomu segmentā.

Atjauninātajam Qashqai ir arī vairāki uzlabojumi interjerā un drošības tehnoloģijās, bet  motori gan pagaidām būs tie paši 1,2 un 1,6 litru benzīna agregāti, kā arī 1,5 un 1,6 litru dīzeļi.

Sagaidāms, ka 2017.gada Qashqai kļūs dārgāks, bet ne pārāk, lai nezaudētu konkurenci krosoveru klasē.  

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!