Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2017: Volvo XC60

Volvo parāda jauno XC60
Otrās paaudzes modelis
Ražošana sāksies aprīļa vidū Zviedrijā

Šis ir jaunais Volvo XC60, kas seko patiešām veiksmīgajam pirmās paaudzes modelim, kurš savā deviņus gadus ilgajā mūžā kļuva par vislabāk pārdoto kompaktā izmēra SUV visā Eiropā. Visā pasaulē tika pārdoti vairāk kā miljons pirmās paaudzes XC60 un arī Latvijā tā popularitāte ir nenoliedzama.

Ženēvas auto izstādē, kur notika jaunā XC60 prezentācija, Volvo šefs Hakans Samuelsons norādīja – šis ir perfekts auto aktīvam dzīvesveidam un pilnībā atbilst nākamajiem soļiem zviedru autoražotāja attīstībā.

Volvo norāda, ka jaunais XC60 ir viens no drošākajiem auto, kādi jebkad izgatavoti. Tas ir pilns ar jaunākajām tehnoloģijām, piemēram Steer Assist, kas papildina jau zināmo City Safety sistēmu. Parādījusies arī jauna sistēma – Oncoming Lane Mitigation, kas izmanto jau minēto Steer Assist, lai izvairītos no frontālas sadursmes.

Opciju klāstā ir arī Pilot Assist – pusautonoma braukšanas tehnoloģija, kas var pati stūrēt, paātrināties un bremzēt, tiesa gan - uz labi marķētām šosejām, ātrumam nepārsniedzot 130 km/h.

Motoru klāstā – T8 hibrīddzinējs ar 407 ZS, D4 dīzeļdzinējs ar 190 ZS, kā arī D5 dīzeļdzinējs ar 235 ZS. Benzīna motoru sarakstā ir T5 ar 254 un T6 ar 320 ZS un 400 Nm.

Papildaprīkojumā būs pieejama arī četru zonu Clean Zone klimata kontroles sistēma, kas spēj attīrīt gaisu no piesārņojuma daļiņām, nodrošinot „Skandināvijas mežu svaigumu” salonā.

Jaunais Volvo XC60 nonāks ražošanā aprīļa vidū kompānijas ražotnē Torslandā, Zviedrijā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.