Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2017: Ford Fiesta ST

Ford prezentē jauno Fiesta ST
200 ZS un 6,7 sekundes līdz 100 km/h
Maksimālais ātrums - virs 225 km/h

Ženēvas auto izstādes ietvaros prezentēta jaunā, septītās paaudzes Ford Fiesta hečbeka sportiskākā versija – Fiesta ST.  Zem motora pārsega tam ir 1,5 litru trīscilindru alumīnija turbomotors, kas aizvieto līdzšinējā modeļa 1,6 litru tilpuma četru cilindru turbomotoru.

Jaunā motora jauda ir 200 ZS, kas ir par 20 ZS vairāk, nekā līdzšinējam modelim, taču tikpat, cik tas spēja sasniegt ar overboost funkciju. Griezes moments gan ir paaudzies – no 240 Nm uz 290 Nm. Ford apgalvo, ka jaunais Fiesta ST spēj 0-100 km/h sprintu veikt 6,7 sekundēs – divas sekundes desmitdaļas ātrāk, kā līdzšinējais modelis un tikpat ātri, cik pašreizējais ST200. Maksimālais ātrums varētu būt lielāks par 225 km/h.

Protams, mazākā tilpuma motors ir padarīts videi tīrāks un energoefektīvāks, nekā līdzšinējais četru cilindru motors. CO2 emisijas samazinātas no 138g/km līdz 114g/km, turklāt ar cilindru deaktivizācijas tehnoloģiju, arī degvielas patēriņš varētu būt mazāks.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.