Ziņas

Jaunais Audi Q5 jau pārdošanā Latvijā

Audi paziņo jaunā Q5 cenas
Jau pārdošanā Latvijā
Jaunais Audi Q5 2,0 TDI un Q5 2,0 TFSI

Latvijā uzsākta jaunā, otrās paaudzes Audi Q5 pārdošana. Modelis, kas pasaulei tika prezentēts pagājušogad Parīzes autošovā, tagad pieejams arī pie Audi dīleriem Latvijā. Jaunā Audi Q5 bāzes cena ir 44 900 eiro.

Pašlaik Audi Q5 Latvijā ir pieejams ar 2.0 TDI un 2.0 TFSI dzinēju. 2.0 TFSI dzinējam ir 185 kW jauda un, saskaņā ar ražotāja datiem, tas patērē vien 6,8 litrus degvielas uz 100 kilometriem. Piedāvājuma klāstu šogad papildinās arī 3.0 TDI dzinējs ar jaudu līdz 210 kW un 620 Nm griezes momentu.  

Auto ir 4,66 metrus garš, 1,89 metrus plats un 1,66 metrus augsts ar 2,82 metrus platu riteņu bāzi. Atkarībā no aizmugurējo sēdvietu pozīcijas, bagāžas nodalījuma tilpums variē no 550 līdz 610 litriem, kas ir par 10 litriem vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo modeli. Ar nolocītiem aizmugurējiem sēdekļiem bagāžas nodalījuma tilpums pieaug līdz 1550 litriem.

Audi piedāvā arī plašākas papildaprīkojuma iespējas - sākot no apsildāmas stūres līdz pat iespējai ierīkot sēdekļus ar masāžas funkcijām. Savukārt Ambiente apgaismojuma pakotne ļauj izvēlēties interjera apgaismojumu no 30 dažādiem toņiem.

Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma, pateicoties 12,3 collu ekrānam, nodrošina augstas izšķirtspējas attēlu un izcilu grafiku. Jaunais Audi Q5 aprīkots jaunākās paaudzes MMI navigation plus sistēmu, kas kopā ar citiem tehniskiem elementiem vadītājam nodrošina iespēju būt tiešsaitē ar līdz pat astoņām mobilajām ierīcēm.

Savukārt Audi phone box savieno viedtālruni ar ārējo antenu, lai nodrošinātu pirmšķirīgu uztveršanas kvalitāti un ļautu induktīvi uzlādēt viedtālruni. Bang & Olufsen skaņas sistēma ar inovatīvu 3D skaņu piedāvā telpisku augstuma dimensiju. Q5 jaunums ir arī Audi planšetdators, kas nodrošina izklaidi aizmugurē sēdošajiem.

Autovadītāja atbalsta sistēmās jaunais Q5 piedāvā plašu augstas tehnoloģijas iespēju klāstu trīs pakotnēs - Tour, City un Parking. Aizmugures šķērsojošas satiksmes brīdinājuma funkcija, izkāpšanas brīdinājuma, sadursmes novēršanas un pagriezienu atbalsta funkcijas ir tās tehnoloģijas, kas Audi Q5 autovadītājam nodrošina vēl lielāku drošību uz ceļiem.

Arī jaunā Q5 transmisija ir izstrādāta pilnībā no jauna. Tas attiecas uz sešu pārnesumu manuālo ātrumkārbu, septiņu pārnesumu S tronic un astoņu pārnesumu tiptronic ātrumkārbu (pieejama tikai ar 3.0 TDI dzinēju). Atjaunota arī piecu sviru balstiekārta, kā arī uzstādīta jauna elektromehāniska stūres pastiprināšanas sistēma. Adaptīva pneimatiskā piekare ļauj mainīt automašīnas braukšanas augstumu, izvēloties vienu no pieciem līmeņiem.

Jaunais Audi Q5 bāzes versijā ir aprīkots ar 17 collu alumīnija diskiem. Sporta līnijas modeļu standartaprīkojumā pieejami ar 18 collu diski, bet S line sporta pakotne aprīkota ar 19 collu diskiem. Diski līdz 21 collu diametram pieejami pēc izvēles.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!