Ziņas

Zviedru mīlestība pret Volvo beigusies

Volvo vairs nav pirktākais auto Zviedrijā
Pirmo reizi vairāk kā 50 gadu laikā
Volkswagen apsteidz Volvo

Pirmo reizi pēdējā pusgadsimta laikā Volvo vairs nav vispārdotākais auto zīmols savā dzimtenē Zviedrijā - to apsteidzis Volkswagen.

Zviedrijas autoindustrijas dati liecina, ka 2016.gadā rekordlielus pārdošanas apjomus sasniedzis VW Golf, ieņemot 6% no valsts auto tirgus. Tikmēr trīs populārākie Volvo modeļi – V70, S90 un V90 – kopā ieņēmuši vien 5,7% no Zviedrijas auto tirgus.

Tikmēr 22% zviedru joprojām brauc ar Volvo, tādā veidā atspoguļojot nacionālo lepnumu par kvalitātes reputāciju 90 gadus senajam zīmolam, kas kopš 2010.gada pieder ķīniešiem.

Volkswagen izdevies apsteigt Volvo pat neraugoties uz tā dēvētās Dīzeļgeitas skandālu, kas vēl pirms gada lika apšaubīt vācu koncerna pārdošanas apjomu prognozes. Tomēr intensīvās VW sabiedrisko attiecību kampaņas, kas vērstas uz apņemšanos pievērsties elektroauto attīstībai, likušas pircējiem aizmirst 2015.gadā piedzīvoto atklāsmi, ka VW centušies apkrāpt ASV emisiju regulas.

Volvo bija pārdotākais auto zīmols Zviedrijā 54 gadus no vietas. Pēdējā reize, kad pārdošanas apjomu virsotni ieņēma kāds cits zīmols, bija 1962.gadā un arī tad tas bija Volkswagen.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.