Vērtē lasītāji

Toyota Hilux: vērtē lauksaimnieki

Jaunais Toyota Hilux pikaps
Testē lauksaimnieki
Lasi viņu viedokļus šajā reportāžā

Šogad pārdošanā nonāca jaunais Toyota Hilux pikaps. Salīdzinot ar līdzšinējās paaudzes modeli tas ir kļuvis komfortablāks, ar ievērojami labāku interjeru, uzlabotām gaitas īpašībām, klusāks, ar izturīgāku balstiekārtu un ekonomiskāku dīzeļdzinēju. 

Protams, nav piemirsts arī par citiem raksturlielumiem, kas ir būtiski pikapu pircējiem: lielāka, pastiprināta kravas kaste ar 1055kg kravnesību, spēja vilkt līdz pat 3,5 tonnām smagas piekabes, kā arī plašu kravas nodalījumu pārsegu un aksesuāru izvēli.

Sadarbībā ar Toyota Baltic mēs devām iespēju izmēģināt šo auto vairākiem Latvijas lauksaimniekiem, kuru ikdiena nav iedomājama bez pikapiem.


Viesturs Ozoliņš

Brauc ar: Toyota Land Cruiser

Pirmie iespaidi – ļoti labi! Bezceļu apstākļos tas ir lielisks, taču uz šosejas dzinējam nedaudz pietrūka jauda, lai droši veiktu garāku apdzīšanas manevru. Esmu braucis ar iepriekšējās paaudzes Hilux un atšķirība starp paaudzēm interjera kvalitātes ziņā ir ievērojama. Arī eksterjers kļuvis pieņemamāks un auto nešķiet tik smagnējs. Skaņas izolācijas trūkumus var sadzirdēt vien sēžot aizmugurē, taču pikapu klasei tas ir pieņemami. Uzskatu, ka Hilux kļuvis civilizētāks un piemērotāks arī pilsētas apstākļiem, tāpēc būs piemērots ļoti plašam pircēju lokam.
Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5
Krists Vēzis

Brauc ar: BMW 5.sērija Touring

Offroad apvidū gaitas īpašības ir labas un jauda pietiekoša. Pilnpiedziņa strādā ļoti labi. Patīkami pārsteidz, ka gaita kļuvusi mīkstāka un ar Hilux ir patīkamāk braukt nekā ar Nissan Navara.  Jaunā modeļa salons ir kvalitatīvāks nekā iepriekš un nav dzirdami lieki trokšņi. Ja paredzēts Hilux lietot smagos apstākļos, tad noteikti vērts padomāt par kvalitatīvām riepām ar atbilstošu protektoru. Patīkami, ka darba pikapā var izbaudīt arī ikdienas automašīnas komfortu – multimediju sistēmas un citas ekstras.
Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5
Dāvis Cibuls

Brauc ar: Nissan Navara

Patīk, ka Hilux spēj aizbraukt tur, kur vēlies. Tiesa, ielas riepas gan nederēs, ja ir vēlme izbaudīt īstu bezceļu braucienu. Hilux, līdzīgi kā Navara, ir ļoti labs auto, taču tā gaita ir nedaudz mīkstāka, kas, protams, ir tikai ieguvums. Kopumā vērtējot, jāteic, ka Hilux vēl joprojām ir īsts praktiķis un ikdienas vajadzībām tas nebūs tik piemērots kā darba apstākļiem.
Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5
Kristaps Dundurs
uzņēmējs

Brauc ar: Porsche Cayenne

Hilux ir ļoti grūti salīdzināt ar citiem auto, jo, atšķirībā no apvidus auto ar zemprofila riepām, Hilux spēj doties it visur. Salonā vieta pietika gan priekšā, gan aizmugurē, tomēr gara auguma cilvēkiem varētu būt nedaudz par šauru. Vērtējot ergonomiku, slēdžu un pogu izvietojums, viss uzreiz bija saprotams un nebija nepieciešamība speciāli meklēt kādu funkciju. Ar Hilux var doties arī uz balli, ne tikai uz mežu!
Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5

Jānis Ģirnis

Automašīnām ar kravas kasti gaita ir visai drebelīga un Hilux nav izņēmums. Salonā ir gana daudz vietas un arī aizmugurē var iesēsties vidējā izmēra latvietis. Pārsteidz, ka ar vienkāršām riepām Hilux spēj pieveikt grūtus šķēršļus arī grants karjerā. Ceru, ka klāstam tiks pievienots 2,8 litru dzinējs, jo šim motoram pietrūkst jauda uz šosejas. Salonā trokšņu izolācija ir labā līmenī un pasažieriem iespējams netraucēti sarunāties. Apdare ir plastmasīga, tomēr šis ir saimniecībā lietojams auto un pikapa pamatideja nav mainījusies - tas ir auto darbam.

Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5
Andrejs Safonovs
Ziedi JP

Brauc ar: Toyota Land Cruiser

Mans pirmais džips pirms 15 gadiem bija Hilux un arī šobrīd saimniecībā ir iepriekšējās paaudzes Hilux - modeļa evolūcija ir tiešām iespaidīga. Sēdekļi kļuvuši komfortablāki un gaita patīkamāka. Atskaitot salona apdares materiālu kvalitāti, pie kuras vēl noteikti vajadzētu piestrādāt, pārējais ir tiešām labs. Grūtākos ceļa apstākļos bija jūtams, ka dzinējam nedaudz pietrūkst jaudas. Par tehnisko izturību pāragri spriest, bet varu teikt, ka tehniskā ziņā Hilux konkurentu nav. 

Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5
Ģirts Ozols
a/s Latraps

Brauc ar: Opel Insignia Country Tourer

Beidzot Toyota izdevies radīt skaistu auto! Ārpusē ļoti labi izskatās jaunie lukturi ar LED dienasgaismām. Esmu pārsteigts, cik moderni izskatās salona panelis un tiek radīta sajūta, ka atrodies augstas klases automašīnā. Apdare veidota no cietas plastmasas, taču šāda veida auto tas piestāv. Esmu apmierināts ar bezceļu īpašībām un Hilux tiek cauri pat šķietami neizbraucamām vietām.

Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.