Ziņas

Viss, kas tev jāzina par jauno Ford Fiesta

Ford Fiesta Titanium, ST-Line, Vignale un Active
Plašs komforta un drošības aprīkojums
Jauna komunikācijas sistēma un B&O Play skaņa

Novembra beigās Whatcar.lv viesojās Go Further pasākumā Ķelnē, Vācijā, kur Ford prezentēja jauno, nākamās paaudzes Ford Fiesta, ko pats ražotājs sauc par “progresīvāko mazās klases automobili pasaulē”.

Lai attaisnotu šo ambiciozo vērtējumu, Ford norāda, ka nākamās paaudzes Fiesta ietver izsmalcinātāko autovadītāja palīgsistēmu un savienojamības funkciju klāstu, kāds pieejams mazās klases sērijveida automobiļiem Eiropā, piedāvājot plašāko un daudzveidīgāko modeļu sēriju Fiesta 40 gadu pastāvēšanas vēsturē.

Nākamgad, kad Fiesta nonāks pārdošanā, pircējiem būs iespējamas četras modeļa versijas: Fiesta Titanium, Ford Performance iedvesmotais Fiesta ST-Line, elegantais Fiesta Vignale un krosoveru stilā ieturētais Fiesta Active, pirmais no Ford modeļu Active sērijas versijām, kas tiks laistas klajā jau tuvākajos gados.

Plašs komforta un drošības aprīkojums

Nākamās paaudzes Ford Fiesta var lepoties ar savā klasē plašāko komforta, ērtību un drošības sistēmu klāstu. Uzlabotās autovadītāja palīgsistēmas papildina divas kameras, trīs radari un 12 ultraskaņas sensori, kas kopā spēj aptvert zonu 360 grādu leņķī ap automobili un uzraudzīt priekšā esošo ceļu līdz 130 metru attālumā.

Fiesta ir pirmais Ford modelis, kurā tiek piedāvāta uzlabota pirmssadursmes palīgsistēma ar gājēju uztveršanas funkciju, kas, naktī izmantojot Fiesta priekšējo lukturu gaismu, spēj uztvert cilvēkus, kas atrodas uz ceļa vai tā tuvumā vai var šķērsot automobiļa braukšanas trajektoriju.

Šī sistēma ir izstrādāta, lai mīkstinātu tādu frontālu sadursmju sekas, kurās iesaistīti citi transportlīdzekļi vai gājēji, vai palīdzētu izvairīties no tām pavisam. Platāks kameras leņķis palīdz arī labāk noteikt gājēju kustības.

Fiesta pirmo reizi tiek piedāvāta arī Ford aktīvā parkošanās palīgsistēma ar perpendikulārās parkošanās funkciju, kas palīdz autovadītājiem atrast piemērotas stāvvietas un novietot automobili stāvvietās automātiski paralēli vai perpendikulāri brauktuvei. Sistēma pirmo reizi spēj aktivizēt bremzes, ja autovadītājs nereaģē uz sistēmas norādījumiem un pietuvošanās brīdinājumiem, veicot manevrus uz priekšu un atpakaļgaitā, un sadursme ar priekšā vai aizmugurē esošu šķērsli ir neizbēgama.

Fiesta pirmo reizi pieejamas arī šādas sistēmas:

•  ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, kas tagad spēj uzraudzīt vairākus braukšanas ātruma ierobežojumus, kas norādīti virs viena ātrgaitas ceļa atsevišķām joslām, un atjaunināt informāciju, ja autovadītājs nomaina braukšanas joslu;

•  automātiskās tālās gaismas, kas tagad daudz efektīvāk darbojas situācijās ar sadalošo joslu, kas atdala divas pretējos virzienos ejošas brauktuves, un spēj uztvert pretim braucošus transportlīdzekļus, novēršot tādu automobiļu vadītāju apžilbināšanu, kas atrodas virs centrālās sadalošās joslas. Jauna maigas pārslēgšanās funkcija palielina autovadītāju komfortu naktī, pakāpeniski pārslēdzot tālās gaismas uz tuvajām un otrādi.

Fiesta ir pirmais automobilis savā klasē Eiropā, kurā tiek piedāvāta aizmugurējo sānu zonu uzraudzības sistēma, kas brīdina no stāvvietas atpakaļgaitā braucošos autovadītājus par šķēršļiem, kas varētu šķērsot automobiļa braukšanas trajektoriju.

Tā ir viena no kopumā 15 Fiesta autovadītāja palīgsistēmām, kuru vidū ir arī adaptīvā kruīza kontrole, regulējams ātruma ierobežotājs, aklās zonas informācijas sistēma, distances brīdinājuma signāls, autovadītāja uzraudzības sistēma, joslas saglabāšanas palīgsistēma, kursa maiņas brīdinājuma sistēma un priekšējās sadursmes brīdinājuma sistēma.

Motori

Dzinēju vidū ir Ford godalgotais 1,0 litra EcoBoost benzīna dzinējs ar jaudu līdz 140 ZS un 1,5 litru TDCi dīzeļdzinējs ar 120 ZS jaudu. Paredzamais CO2 izmešu daudzums ir no 82 g/km, ko palīdz nodrošināt jauna sešpakāpju pārnesumkārba ar inovatīvām berzi samazinošām tehnoloģijām.

Fiesta Vignale

Nākamās paaudzes Fiesta pirmo reizi tiks piedāvāta arī luksusa versijā Ford Fiesta Vignale, kas ietilpst luksusa klases Ford Vignale produktu klāstā. Fiesta Vignale pievienojas Mondeo, S-MAX, Kuga un Edge Vignale modeļiem kā Eiropas Ford zīmola augstākā izpausme un piedāvā unikālus 18 collu vieglmetāla diskus, ekskluzīvas virsbūves detaļas un krāsas, kā arī sēdekļus ar ādas apdari un melnu sešstūra formas izšuvumu.

Fiesta Active

Fiesta Active ir pirmais Fiesta krosovera modelis, kurā apvienots izturīgs apvidus auto iedvesmots dizains ar paaugstinātu braukšanas pozīciju, jumta reliņiem un papildu apšuvumu, hečbeka praktiskums un īsta Fiesta braukšanas dinamika.

Fiesta ST-Line

Ford šogad pirmo reizi laida klajā jaunu ST-Line modeļu klāstu ar virsbūves un salona dizainu, kas aizgūts no Ford Performance modeļiem, kā arī jaudīgiem Ford EcoBoost benzīna dzinējiem un TDCi dīzeļdzinējiem. Tas piemērots klientiem, kuri kāro pēc Ford ST modeļu sportiskā dizaina, bet kuriem nav nepieciešama tik liela veiktspēja, ko piedāvā optimizētie ST dzinēji un sporta šasijas ar sporta tehnoloģijām.

Fiesta ST-Line izceļas ar sportisku virsbūves dizainu, tostarp unikāliem vieglmetāla diskiem, radiatora režģi, priekšējo un aizmugurējo bamperi un sānu aizsarglīstēm. Salona aprīkojumā ietilpst sporta sēdekļi, vieglmetāla pedāļi un stūre ar plakanu lejasdaļu, bet braukšanas kvalitāti uzlabo sporta piekare.

Jauna komunikācijas sistēma un B&O skaņa

Ford komunikācijas un izklaides sistēma SYNC 3 ļauj Fiesta autovadītājiem pārvaldīt audiosistēmu, navigācijas sistēmu un pievienotus viedtālruņus, izmantojot vienkāršas, sarunvalodā izmantotas balss komandas.


Vienkārši nospiežot pogu un pasakot „Man vajag kafiju“, „Man vajag benzīnu“ vai „Man jāatrod stāvvieta“, autovadītāji var atrast tuvējās kafejnīcas, degvielas uzpildes stacijas vai stāvvietas, kā arī dzelzceļa stacijas, lidostas un viesnīcas. Sistēma ir savietojama ar Apple CarPlay un Android Auto™. SYNC 3 piedāvā arī SYNC AppLink, kas ļauj ar balsi aktivizēt dažādas viedtālruņu lietotnes, tostarp Glympse, Aupeo, Spotify, MyBoxMan, HearMeOut, AccuWeather, un Los 40 Principales.

Ņemot vērā patērētāju pāreju uz pārnēsājamām digitālajām multivides ierīcēm, Fiesta standartaprīkojumā tiek piedāvāta Bluetooth savienojamība un divas USB pieslēgvietas, bet papildaprīkojumā ir pieejams integrēts CD atskaņotājs. Visā versiju klāstā ir pieejams DAB radio. Lai arī kā autovadītāji izvēlētos piekļūt savai mūzikai, Fiesta skaņas sistēmas piedāvā kvalitatīvu skaņu, tostarp pirmo B&O PLAY skaņas sistēmu, ko Ford izstrādājis sadarbībā ar HARMAN.

Ekskluzīvās jaunās B&O PLAY sistēmas piedāvā uzlabotu skaņas kvalitāti ar īpaši pielāgotu skaļruņu izkārtojumu un kalibrāciju katram Ford klāsta modelim. Fiesta gadījumā tie ir desmit skaļruņi, tostarp bagāžas nodalījumā iebūvēts zemo frekvenču skaļrunis un centrālais vidējo frekvenču skaļrunis virs mērinstrumentu paneļa ar B&O PLAY alumīnija logotipu unikālu skaņas pārraides atveru rakstu.

Kopējā pastiprinātāja jauda ir 675 vati. To pārvalda digitālā signāla apstrādes pastiprinātājs, kas kontrolē signālu amplitūdu un frekvenci un audio miksēšanu, radot bagātīgu un spēcīgu skaņu neatkarīgi no sēdēšanas pozīcijas.

Pārdošanā jaunais Ford Fiesta gaidāms nākamā gada pavasarī.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.