Ziņas

Jaunais 5.sērijas BMW (G30) nonāk atklātībā

2017.gada 5.sērijas BMW ir klāt
Vieglāks un lielāks
Cena vēl nav paziņota

Šis ir jaunais, septītās paaudzes BMW 5.sērijas sedans, kas cer saasināt konkurenci biznesa klases auto segmentā. Modelis, kura šasijas kods ir G30, veidots saskaņā ar Minhenē bāzētā autoražotāja jaunāko dizaina valodu, kādu iemieso arī jaunais 7.sērijas un 3.sērijas BMW.

Kamēr modeļa āriene un interjers (kas izskatās kā 7.sērijs BMW) nav nekāds pārsteigums, lielākās atšķirības, salīdzinot ar līdzšinējo modeli, ir patērētājam neredzamas. Auto veidots uz CLAR (Cluster Architecture) platformas, kas izmanto vieglākus komponentus, tādējādi arī pats auto ir zaudējis 100 kg svara.  Balstiekārtas princips ir tāds pats kā līdzšinējam modelim, taču BMW inženieri ir mainījuši tās ģeometriju, turklāt izmantojuši vairāk alumīnija komponentu, cerībā vēl vairāk uzlabot gaitas komfortu un vadāmību.

Sākotnēji jaunais 5.sērijas BMW būs pieejams ar 248 ZS 2,0 litru tilpuma (530i) un 335 3,0 litru tilpuma (540i) benzīna motoriem, kā arī
190 ZS 2,0 litru (520d) un 265 ZS 3,0 litru dīzeļdzinējiem (530d). Vēlāk modifikāciju klāstu papildinās 530e plug-in versija ar 250 ZS hibrīddzinēju, M550i xDrive ar 455 ZS V8 benzīna motoru (4 sekundes līdz 100 km/h), kā arī 600 ZS, pilnpiedziņas M5.

Auto izmēri ir auguši visos virzienos, bet aprīkojumā piedāvātais autopilots spēj ne tikai sekot citām automašīnām, bet arī tās apdzīt. Tas spēj arī sazināties ar citiem BMW un saprast, ko runā vadītājs - ne tikai konkrētas komandas, kā iepriekš. Protams, tas pats māk arī noparkoties.

Jaunais 5.sērijas BMW pārdošanā nonāks februārī.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.