Ziņas

Parīzes auto izstāde 2016: Audi Q5

Otrās paaudzes Audi Q5
BMW X3 konkurents
Parīzes auto izstāde 2016

Debiju piedzīvojis viens no Parīzes auto izstādes gaidītākajiem jaunumiem – otrās paaudzes Audi Q5.

Meksikā ražotais Q5 veidots uz Volkswagen MLB platformas, kas izmantota arī pašreizējos A4 un Q7 modeļos, ļaujot kļūt par 90kg vieglākam nekā iepriekš. Būtiski nemainot virsbūves dimensijas, inženieriem izdevies radīt krietni aerodinamiskāku un ietilpīgāku auto.

Krosovera dizainā redzamas iezīmes no jaunākajiem Audi saimes modeļiem. Ārpusē masīvs radiatora režģis un Matrix-LED lukturi, savukārt interjerā 12,3 collu Virtual Cockpit displejs, kas būs pieejams par papildus samaksu.

Jaunajam Q5 būs kā benzīna un dīzeļa dzinēji, tā arī hibrīda versija. Sākotnēji pircēji varēs izvēlēties 2,0 litru benzīna 252 ZS modifikāciju, savukārt dīzeļdzinēju spektrā būs 2,0 litru TDI ar 150, 163 un 190 ZS, kā arī 285 ZS 3,0 litru agregāts.

Vēlāk tiks piedāvātas arī dinamiskās SQ5 un RS Q5 modifikācijas, maksimālai jaudai pietuvojoties 500 ZS robežai.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.