Ziņas

Parīzes auto izstāde 2016: Peugeot 3008

Augstākais klīrenss savā klasē
Jauns i-Cockpit dizains
Parīzes auto izstāde 2016

Parīzes auto izstādē prezentēts Peugeot 3008, kas konkurēs ar segmenta bestselleru Nissan Qashqai un drīzumā gaidāmo Seat Ateca.

Franču krosovers veidots uz EMP2 platformas, kļūstot ne vien par 100kg vieglāks, bet arī garāks un augstāks par savu priekšteci. Tā klīrenss ir augstākais savā klasē – 220m. Par 80mm pagarinātā riteņu bāze ļāvusi iegūt vairāk brīvas vietas salonā un par 90 litriem plašāku bagāžas nodalījumu.

Dzinēju klāstā būs divi dažādi turbo benzīna motori – 1,2 un 1,6 litru agregāti, attiecīgi ar 130 un 165 ZS. Dīzeļdzinēju arsenālā ir 1,6 un 2,0 litru BlueHDI ar 120, 150 un 180 zirgspēkiem. Transmisiju izvēle sastāv no sešpakāpju manuālās un automātiskās pārnesumkārbas.

Jaunais modelis būs pirmais no Peugeot saimes, kas ieguvis jaunās paaudzes i-Cockpit versiju, kas kļuvusi vēl kvalitatīvāka, tehnoloģiskāka un intuitīvāka. Visu versiju standarta aprīkojumā ietilpst 12,3'' augstas izšķirtspējas digitālais vadības ierīču bloks ar futūristisku grafiku un papildus būs pieejams arī 8 collu skārienjūtīgais ekrāns informācijas un izklaides sistēmai.

Latvijā Peugeot 3008 cenu diapazons sākas no 19 913 eiro, līdz 35 971 eiro GT versijas izpildījumā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.