Ziņas

Zināma jaunā Audi A5 Sportback un S5 Sportback cena Latvijā

Audi laiž klajā jaunos A5 un S5 Sportback
Lielākās parmaiņas - interjerā
Cena, sākot no 40 200 eiro

Audi laiduši klajā jaunākās paaudzes A5 Sportback un S5 Sportback modeļus, kas tirdzniecībā Latvijā nonāks 2017. gada sākumā. Sākuma cenas jau ir zināmas - A5 Sportback modelim Baltijas tirgū -2.0TFSI versija ar manuālo pārnesumkārbu maksās 40 200 eiro, bet Audi A5 Sportback 2.0TFSI versija ar S tronic automātisko pārnesumkārbu  savam īpašniekam izmaksās, sākot no 42 410 eiro.

Ārējā dizaina ziņā izmaiņas ievēros vien kaislīgi Audi fani, taču vācu autoražotājs uzsver, ka lielākās pārmaiņas ir interjerā - Audi A5 Sportback salons ir ievērojami paplašināts – interjera garums palielināts par 17 milimetriem, plecu vieta autovadītājam un priekšā sēdošajiem pasažieriem paplašināta par 11 milimetriem un aizmugurē sēdošo pasažieru kāju vieta palielināta par 24 milimetriem. Modeļa bagāžas nodalījuma tilpums tagad sasniedzis 480 litrus un konkurē ar labākajiem šajā klasē esošajiem rādītājiem.

Priekšējā paneļa arhitektūra arī veidota no jauna. Kā alternatīva standarta analogajai instrumentu ciparnīcai tagad ieviesta Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma. Papildparīkojumā pieejamā informācijas projekcija uz priekšējā stikla uzrāda visu nepieciešamo informāciju, tādējādi ļaujot autovadītājiem saglabāt skatu uz ceļa.

Audi A5 Sportback iespejams aprīkot ar MMI navigation plus sistēmu ar MMI touch. Tā ietver tādas funkcijas kā 10GB zibatmiņu, DVD diskdzini, trīs gadu bezmaksas Audi connect pakalpojumus, piecus bezmaksas navigācijas atjauninājumus un 8,3 collu lielu ekrānu ar 1024 x 480 pikseļu izšķirtspēju. Audi phone box savieno viedtālruni ar ārējo antenu, lai nodrošinātu pirmšķirīgu uztveršanas kvalitāti un ļaujot induktīvi uzlādēt viedtālruni

Platums starp priekšējiem riteņiem ir 1587 milimetri un starp aizmugurējiem riteņiem – 1568 milimetri. Savukārt automašīnas garenbāze ir 2824 milimetri. Jaunajam Audi A5 Sportback modelim priekšējam tiltam ir piecu sviru balstiekārta, kā arī aizmugurējā tilta trapecveida balsttiekārta aizvietota ar jauno piecu sviru konstrukciju. Tikmēr jaunais elektromehāniskais stūres pastiprinātājs nodrošina labāku vadamību un stūrēšanas precizitāti.

Klienti jaunajam Audi A5 Sportback var izvēlēties starp divu TFSI un trīs TDI dzinēju versijām, kas attīstīta 140 kW - 210 kW jaudu. Sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba, septiņu pakāpju S tronic divsajūgu pārnesumkārba vai astoņu pakāpju tiptronic – katrai dzinēja versijai ir atbilstoša pārnesumkārbas tehnoloģija. Priekšējā riteņu piedziņa ir standarta aprīkojumā, bet pilnpiedziņu iespējams izvēlēties divām jaudīgākajām dzinēju versijām. Standarta aprīkojumā pilnpiedziņa pieejama 3.0 TDI dzinējam ar 210 kW.

V6 turbo dzinējs paātrina jauno Audi S5 Sportback no 0 līdz 100 km/h 4,7 sekundēs, tā elektroniski ierobežotajam maksimālajam ātrumam sasniedzot 250 km/h. Tam jau standarta komplektācijā ir pilnpiedziņa un astoņu pakāpju tiptronic pārnesumkārba.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!