Ziņas

Rallijkross Biķerniekos - jau šajā nedēļas nogalē

NEZ rallijkrosa čempionāta posms
Jaunizveidotajā rallijkrosa trasē
Startēs arī Nitišs un Baumanis

Šajā nedēļas nogalē - 23. un 24.jūlijā gaidāmajā Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta posmā, kas būs pirmās sacensības januzbūvētajā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) rallijkrosa trasē, piedalīsies arī pasaules čempionāta "Supercar" klasē startējošie latvieši Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Abi latviešu braucēji paredzējuši startēt jaudīgākajā NEZ "Supercar" klasē, un viņiem sacensību braucieni Biķerniekos paredzēti svētdien, 24.jūlijā, kad sākotnēji būs jāveic trīs kvalifikācijas braucieni, kam atkarībā no uzrādītā rezultāta sekos starts pusfinālā un finālā. Šādi viņi cer labāk sagatavoties oktobra sākumā turpat gaidāmajam pasaules čempionāta posmam.

"Ar lielu nepacietību gaidu NEZ čempionāta posmu Biķerniekos un brīdi, kad beidzot varēšu sacensību režīmā braukt pa jauno rallijkrosa trasi. Esmu pārliecināts, ka katrs tajā veiktais metrs būs nozīmīgs un noderīgs, kas ļaus labāk sagatavoties pasaules čempionāta posmam oktobrī," izteicies Nitišs, kurš pasaules čempionātā startē "All-Inkl.com" vienībā.

"Tā būs lieliska iespēja, lai gūtu pirmos iespaidus par jauno trasi un pārbaudītu tās segumu - cik slidenas ir grunts sekcijas un cik liela saķere ir asfaltētajos nogriežņos. Ar katru veikto apli iegūsim nozīmīgu informāciju par automašīnas regulējumiem, ko varēsim izmantot jau oktobrī paredzētajā pasaules čempionāta posmā - mums nebūs jāsāk sacensības no baltas lapas," pauda "Austria" vienību pārstāvošais Baumanis.

Puse no NEZ rallijkrosa čempionāta posmiem šosezon norisinās Latvijā - pirmais posms notika sporta kompleksā 333 (16.-17.jūlijs), otrās sacensības risināsies CSDD Biķernieku trasē (23.-24.jūlijs), bet čempionāta noslēdzošie posmi paredzēti Dānijā (13.-14.augusts) un Somijā (17.-18.septembris).

NEZ rallijkrosa čempionātā drīkst startēt dalībnieki, kuri pārstāv Baltkrieviju, Dāniju, Igauniju, Islandi, Krieviju, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju, Somiju vai Zviedriju, bet šī sacensību seriāla čempiona titulu iespējas izcīnīt četrās divīzijās: " Nez SuperCars", "NEZ 2000", "NEZ Open" un "NEZ Super 1600".


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Seat Leon hečbeks

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunākais SEAT Leon ir ļoti daudzpusīgs auto. Ja meklējat aizraujošu un ietilpīgu hečbeku ar bagātīgu aprīkojumu, Leon būs viena no pirmajām izvēlēm.

Lietota auto tests