Ziņas

Svinīgi atklāta Biķernieku rallijkrosa trase

1294 metrus gara trase
Veidota atbilstoši FIA prasībām
Pirmās sacensības - jau šajā nedēļas nogalē

Klātesot augstām valsts amatpersonām un talantīgajiem Latvijas rallijkrosa pilotiem, šodien tika svinīgi atklāta jaunuzbūvētā 1294 metrus garā CSDD Biķernieku rallijkrosa trase, kur 1. un 2. oktobrī notiks augstākā ranga autosporta sacensības kādas līdz šim sarīkotas Latvijā – FIA pasaules rallijkrosa čempionāta desmitais posms Neste World RX of Latvia.

Trasē izvietotas jaunas dzelzsbetona barjeras, drošības sētas un nožogojums, kā arī dalībnieku parka nobrauktuvju (pitlīniju) dubultās dzelzsbetona sienas. Arī trases “netīrā” seguma posms ieklāts unikālā veidā, lai nedz laikapstākļi, nedz sporta automašīnu slodze nespētu radīt sarežģījumus sekmīgai un drošai rallijkrosa sacensību norisei.

Rallijkrosa trases garums ir 1294 metri, un tās seguma proporcija atbilst FIA pasaules rallijkrosa čempionāta prasībām – 60% trases garums būs ar asfalta segumu, bet atlikušie 40% – “netīrā” seguma posms.

Trasē kopumā izveidoti trīs tramplīni – lielākais no tiem atradīsies trases grunts sekcijā, bet atlikušie divi izvietoti paralēli viens otram – viens trases pamataplī, bet otrs – Joker aplī, rodot unikālu risinājumu arī starp citām pasaules rallijkrosa čempionāta trasēm.

Braukšanas virziens pa jauno CSDD Biķernieku rallijkrosa trasi būs pretēji pulksteņrādītāja virzienam – šādi 8 no 12 līkumiem vedīs pa kreisi, bet četri – pa labi. Atbilstoši datorsimulāciju datiem, paredzams, ka jaudīgākās Supercar klases braucēji apli veiks aptuveni 60 sekundēs.

Jaunuzbūvētajā trasē pirmās sacensības notiks jau šajās brīvdienās – 23. un 24. jūlijā šeit spēkiem mērosies Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta, Latvijas rallijkrosa kausa, kā arī Lietuvas rallijkrosa čempionāta dalībnieki. Bet jau rudenī, 1. un 2. oktobrī, Rīgā ieradīsies pasaules rallijkrosa meistari, tajā skaitā arī latvieši Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, lai piedalītos līdz šim augstākā ranga autosporta sacensībās, kādas jebkad sarīkotas Latvijā – FIA pasaules rallijkrosa čempionāta desmitajā posmā Neste World RX of Latvia.

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Neste World RX of Latvia 1. un 2. oktobrī iespējams sarīkot pateicoties atbalstam, ko sniedz Lattelecom, Live Riga un Porsche centrs Rīgā, kā arī LR Izglītības un zinātnes ministrija un partneris CSDD.

Jaunākais par FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Neste World RX of Latvia pieejams sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook, YouTube un Instagram


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.