Ziņas

Latvijā jaunu auto reģistrācijas kāpums trešais lielākais Eiropā

Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas jaunākie dati
8850 jaunas vieglās automašīnas pirmajā pusgadā
Par 28,9% vairāk nekā pērn

Latvijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācijas kāpums šā gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada janvāri-jūniju bija trešais lielākais Eiropas valstu vidū, tā liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar tiem šogad janvārī-jūnijā mūsu valstī reģistrēja 8850 jaunas vieglās automašīnas, kas bija par 28,9% vairāk nekā 2015.gada pirmajos sešos mēnešos.

Lielāks jauno vieglo automašīnu reģistrācijas pieaugums Eiropā janvārī-jūnijā gada izteiksmē bijis Kiprā (+40,3%) un Islandē (+38,1%), bet nedaudz mazāks tas bija Lietuvā (+25,0%).

Igaunijā janvārī-jūnijā tika pārdotas 11 754 jaunas vieglās pasažieru automašīnas, kas bija par 12,4% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, bet Lietuvā pārdošanas apmērs sasniedza 10 706 spēkratus.

ACEA apkopojusi datus par 30 Eiropas valstīm, no kurām 28 salīdzinājumā ar 2015.gada pirmajiem sešiem mēnešiem pārdoto jauno vieglo automašīnu skaits ir pieaudzis.

Aplūkotajā periodā gada izteiksmē jaunu vieglo spēkratu reģistrācija kritās divās valstīs: Nīderlandē (-3,6%) un Šveicē (-2,3%).

Visās 30 ACEA aplūkotajās Eiropas valstīs salīdzinājumā ar janvāri-jūniju pērn šajā periodā šogad jaunu vieglo spēkratu reģistrācija pieauga par 9,1%. Kopumā sešu mēnešu laikā šajās valstīs tika reģistrētas 8 090 870 jaunas vieglās pasažieru automašīnas.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada izteiksmē janvārī-jūnijā palielinājusies par 9,4% - līdz 7 842 965 automašīnām.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.