Ziņas

Porsche nevēlas atteikties no manuālās pārnesumkārbas

Pieprasījuma pēc manuālās transmisijas praktiski nav
Lielākā daļa izvēlas "automātu"
Porsche tomēr saglabās arī manuālās transmisijas opciju

Lielākā daļa no vadošajiem sporta auto ražotājiem, tai skaitā Ferrari, Lamborghini, kā arī, piemēram – Mercedes-AMG vairs nepiedāvā manuālās pārnesumkārbas opciju savos modeļos, jo pēc tās praktiski nav pieprasījuma.

Arī Porsche tikai 10 līdz 15% no pārdotajiem auto ir ar manuālo pārnesumkārbu, jo vairākums pircēju izvēlas PDK automātisko transmisiju, kas darbojas ātrāk un efektīvāk. Neraugoties uz to, Porsche tomēr nevēlas māt ardievas manuālajai pārnesumkārbai.

Porsche 911 Turbo, Carrera 4 un Targa inženiertehniskās nodaļas vadītājs Erhards Mossle norāda, ka “manuālās transmisijas piedāvājums 911 modeļu paletē ir unikāls – un mēs centīsimies, lai tas tā paliktu, cik ilgi vien iespējams. Lai arī tie ir tikai 10% pircēju, šiem pircējiem tas ir ļoti svarīgi”.

Porsche atzīst, ka jaudīgajās 911 GT versijās manuālā pārnesumkārba gan vairs nav pieejama, taču uzsver, ka manuālā transmisija tomēr sniedz tiešāku saikni starp auto vadītāju un automašīnu, nekā PDK – jo stāsts ir ne vien par ātrumu, bet par braukšanas prieku.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Porsche 718 Cayman

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Porsche 718 Cayman sagādā patiesu braukšanas prieku – tas ir viens no pašiem labākajiem sporta auto uz šīs planētas.