Ziņas

Jaunā BMW 5.sērija tuvojas

Jaunais 5.sērijas BMW izstrādes finiša taisnē
Pasaules pirmizrāde jau nākamgad
Pārdošanā 2017.gadā

Finiša taisnē nonākusi jaunā, septītās paaudzes 5.sērijas BMW izstrāde. Sagaidāms, ka tas piedzīvos savu pirmizrādi nākamā gada otrajā pusē. Gada beigās vai 2017.gada sākumā tas jau būs pieejams dīleru salonos.

Tas nozīmē, ka potenciālajiem pircējiem atliek divas iespējas – gaidīt jauno modeli, vai arī pieprasīt labu atlaidi, iegādājoties pašreiz pārdošanā esošo modeli ar šasijas kodu F10 (vai F11 Touring modelim).  

Tāpat kā līdz šim, jaunā 5.sērijas BMW galvenie konkurenti būs Audi A6 un jaunākās paaudzes Mercedes-Benz E-Klase. Pārējie konkurenti – Lexus GS un Jaguar XF.

Salīdzinot ar līdzšinējo 5.sērijas BMW, jaunais modelis būs pieejams ar vēl plašāku modifikāciju klāstu. To vidū – plug-in hibrīdversija, kas varēs veikt vismaz 30 kilometru garu distanci tikai ar elektrību vien.

Mūsu avoti ziņo, ka jaunajam 5.sērijas BMW aprīkojumā būs arī automatizētā vadības sistēma, kas komplektā ar izsmalcinātu pretsadursmes drošības sistēmu un pilnībā automātisku bremzēšanas sistēmu ļaus vadītājam noņemt rokas no stūres (līdz iepriekš noteikta ātruma slieksnim).

Piektās paaudzes iDrive sistēma, kāda jau ir jaunajam 7.sērijas BMW, ļaus operēt ar skārienjutīgo infosistēmas monitoru tāpat kā ar viedtālruni, vai arī – izmantojot žestus.

Tāpat kā pašreizējais, nu jau sešus gadus vecais 5.sērijas modelis, arī jaunais tiks piedāvāts trīs virsbūves variācijās – sedans (šasijas kods G30), universālis (G31) un liftbeks (G32).  

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.