Ziņas

Ford plāno vēl jaudīgāku auto par Focus RS

Ford apsver vēl jaudīgāku Focus RS
Mērķis - 4 sekundes līdz 100 km/h
Lēmums vēl nav pieņemts

Ford uzmanīgi vēro pircēju interesi par jauno Focus RS, lai izvērtētu iespēju laist klajā vēl jaudīgāku šī modeļa versiju.

Mūsu avoti Ford ir apstiprinājuši, ka kompānijā ir idejas par auto, kas būtu ne vien jaudīgāks kā 320 ZS RS, bet varētu kļūt arī par visātrāko hečbeku pasaules vēsturē.

Tiesa gan, labākus paātrinājuma rādītājus topošais modelis varētu sasniegt galvenokārt pateicoties tālākai svara samazināšanai un saķeres uzlabošanai, jo 2,3 litru tilpuma EcoBoost motors Focus RS modifikācijā jau darbojas tuvu pie savas maksimālās spēju robežas. Mēģinājumus palielināt tā jaudu ierobežo telpas trūkums papildus dzesēšanas sistēmām, tāpēc svara samazinājums šķiet reālāka opcija.

Ford mērķis ar Focus RS “karstāko” versiju būtu padarīt to ātrāku par Mercedes-AMG A45 (4,2 sekundes līdz 100 km/h) un Audi RS3 (4,3 sekundes līdz 100 km/h). Tātad tas būtu ap 4 sekundēm līdz 100 km/h, jo pašreizējais Focus RS šo sprintu veic 4,7 sekundēs.  

Avoti Ford brīdina – ja tiks saskatīts potenciāls, kā Focus padarīt par pirmo hečbeku kopš 2010.gada Subaru Cosworth Impreza STI CS400, kas spēs salauzt “4 sekundes līdz 100 km/h barjeru” tad Ford, visticamāk to īstenos.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.