Ziņas

BMW laiž klajā savu ātrāko sērijveida auto

BMW M4 GTS ar 500 ZS
3,8 sekundes līdz 100 km/h
Tikai 700 eksemplāri

BMW laiduši klajā M4 GTS, ko paši sauc par ātrāko sērijveida auto, kas jebkad radīts kompānijas paspārnē.

Tas ir trasei domāts auto, ko drīkst izmantot arī uz koplietošanas ceļiem. Zem motora pārsega – 3,0 litru tilpuma bi-turbomotors ar 500 ZS un 600Nm, kas ļauj 0-100 km/h paātrinājumu veikt 3,8 sekundēs.

Auto pieejams tikai ar BMW septiņpakāpju M divsajūgu transmisiju ar īpašu Launch Control sistēmu manuālajā režīmā.

Šajā modelī ir divi interesanti jaunievedumi – ūdens inžektoru sistēma un OLED (organiskās gaismas ar LED) aizmugurējie lukturi.

Ūdens inžektoru sistēma ieplūdes kolektorā iesmidzina ūdeni, kur tas iztvaiko, būtiski samazinot ieplūstošā gaisa temperatūru, kas ļauj samazināt galīgo kompresijas temperatūru degkamerā. Tas ļauj palielināt spiedienu, un attiecīgi – jaudu.

Lai arī dažiem konkurentiem (Mercedes C63 AMG) ir vairāk zirgspēku, BMW ir fokusējušies uz jaudas/svara attiecības optimizēšanu, padarot M4 GTS par 80kg vieglāku nekā standarta M4.

Auto ir īpaši pielāgota, regulējama balstiekārta, papildus spoileri, jauna elektromehāniskā stūres sistēma, aktīvais M slīdes diferenciālis, pārkonfigurētas elektroniskās palīgsistēmas un Michelin Pilot Sport Cup 2 riepas - 265/35 R19 izmērs priekšā un 285/30 R20 izmērs aizmugurē.

Uzreiz gan jāpiebilst, ka tiks izgatavoti tikai 700 šī modeļa eksemplāri – no tiem 300 aizies uz ASV tirgu.

Cena pagaidām nav zināma, taču skaidrs, ka šī ir lieliska investīcija ikvienam BMW entuziastam.

 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.