Ziņas

Volkswagen emisiju problēma Latvijā skar 5087 automašīnas

Volkswagen apzin emisiju skandālā iesaistītos auto
Latvijā problēma skar vairāk kā 5000 automašīnas
Klientus informēs par iespējamiem tehniskajiem risinājumiem

Volkswagen nākuši klajā ar rīcības plānu, kas paredzēts ar dīzeļdegvielu darbināmu transportlīdzekļu izplūdes izmešu rādītāju uzlabošanai. Nedēļas nogalē tika noteikti tie modeļi, uz ko attiecas process par izplūdes gāzu rādītājiem, kā arī to apjoms un vienlaikus izstrādāti pamatprincipi tehniskiem uzlabojumiem.

Volkswagen AG veiktā iekšējā novērtējumā ir konstatēts, ka Latvijā šī problēma attiecas uz 3145 Volkswagen pasažieru transportlīdzekļiem, 1288 Volkswagen komerctransporta un 654 Audi reģistrētiem transportlīdzekļiem.

Šie transportlīdzekļi ir aprīkoti ar EA 189 tipa dīzeļdzinējiem. Transportlīdzekļi joprojām ir tehniski droši un braukšanas kārtībā, norāda Volkswagen. Kā jau minēts iepriekš, problēma neskar jaunos Eiropas Savienībā pašreiz pieejamos transportlīdzekļus, kas aprīkoti ar Euro 6 standartam atbilstošiem dīzeļdzinējiem, kā arī automobiļus ar dīzeļdzinējiem, kuru pamatā nav EA 189 tipa dzinējs.

Rīcības plāna ietvaros ar problēmu saistīto transportlīdzekļu īpašnieki šobrīd tiek individuāli informēti par to, ka attiecīgo automobiļu izmešu datu pārvaldības sistēmu ir iespējams izlabot.

Tas paredz, ka Volkswagen un citiem koncerna zīmoliem oktobrī attiecīgo valstu reģistrācijas iestādēm ir jāpiedāvā tehniskie risinājumi un jāapliecina to lietderība, kā arī jālūdz atļauja veikt attiecīgos pasākumus, lai novērstu ar EA 189 tipa dīzeļdzinējiem saistīto problēmu.

Pēc tam klienti tiks informēti par tehniskajiem risinājumiem attiecībā uz automobiļu remontu un varēs vienoties par vizīti servisos.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!