Ziņas

Tesla laiž klajā Model X krosoveru

Tesla Model X elektro SUV
Jaudīgākajai versijai vairāk kā 760 ZS
Drīzumā pārdošanā Eiropā

Klajā nācis Tesla Model X – pirmais pilnībā elektriskais SUV pasaulē. Sagaidāms, ka pirmos pircējus Eiropā tas sasniegs jau gada beigās.

Septiņvietīgajam SUV, kura profils atgādina BMW 5.sērijas GT,  ir tādas pašas atvāžamas durvis, kādas bija jau 2013.gadā demonstrētajam konceptam.  Durvis ir aprīkotas ar sensoriem, kas monitorē apkārtni un atveras automātiski, līdzko pie automašīnas parādās tās vadītājs.  

Model X topversijas jaudas avots ir divi elektriskie motori – 259 ZS motors priekšā, 503 ZS motors aizmugurē.  Šāda jauda ļauj 100 km/h sasniegt 3,2 sekundēs (ar papildaprīkojumā pieejamo „Ludicrous Speed Package”). Standarta versijā – 3,8 sekundes. Maksimālais ātrums – 250 km/h.  Ar vienu uzlādi auto var veikt līdz pat 400 km garu distanci.

Auto aprīkots ar aktīvo aizmugures spoileri, kas automātiski pielāgojas braukšanas ātrumam. Kā jau varēja gaidīt, Tesla Model X ir veidots uz Model S sedana bāzes. Interjeru rotā 17 collu skārienjutīgs ekrāns, bet aprīkojumā ietverts arī HEPA filtrs, kas nodrošina medicīniski tīru gaisu salonā, neatkarīgi no tā, kas notiek auto ārpusē.

Par bagāžas nodalījuma ietilpību ziņu nav, taču Tesla norāda, ka Model X var vilkt līdz pat 2,2 tonnām smagu piekabi.

Drošības aprīkojuma klāstā ir autonomā ārkārtas bremzēšanas sistēma, sānu sadursmes brīdinājuma sistēma, kā arī virkne sensoru, kas pilda dažādas funkcijas. Interesanti, ka Tesla klientiem piedāvās laiku pa laikam atjaunināt auto funkciju klāstu, izmantojot Wi-Fi.

Tesla cenas Eiropai vēl netiek atklātas, taču ASV šis modelis maksās ap 100 tūkstošiem dolāru. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.