Ziņas

Latvijā oficiāli prezentēts jaunais Audi Q7

Otrās paaudzes Q7 prezentācija Andrejostā
Pārdošanā divas modifikācijas
Audi Q7 cena sākas no 62 500 eiro

Latvijā oficiāli prezentēts jaunais Audi Q7. Rīgā, Andrejostā notikušo pasākumu apmeklēja ap 400 viesu.

Līdzšinējās paaudzes Audi Q7 tika laists klajā jau 2006.gadā un, tuvojoties modeļa 10 gadu slieksnim, jaunākās paaudzes Q7 tika gaidīts jau vismaz pāris gadus. Kā norāda Audi zīmola vadītāja Ilze Grase Ķibilde, „jaunais Audi Q7 patērē par 28% mazāk degvielas nekā tā priekštecis, tas ir arī aprīkots ar jaunākajām palīgsistēmām, informācijas un izklaides sistēmas moduļiem un savienojamības funkcijām.“

Piecvietīgā Audi Q7 3.0 TDI pašmasa (bez vadītāja) ir vien 1995 kilogrami — par 325 kilogramiem mazāk nekā tā priekštecim. Aprīkojumā ar 333 ZS 3,0 TFSI benzīna dzinēju Audi Q7 no 0 līdz 100 km/h ieskrienas 6,1 sekundē, bet ar 272 ZS 3,0 litru dīzeļdzinēju - 6,3 sekundēs. TFSI maksimālais ātrums ir 250 km/h, savukārt TDI - 234 km/h.

Modeļa papildu komplektācijā ir pieejama otrās paaudzes modulārā informācijas un izklaides sistēma, lielais MMI skārienekrāns, Audi planšetdators aizmugurē sēdošajiem pasažieriem un divas skaņas sistēmas ar 3D skaņu. Jaunums ir arī Google Android Auto un Apple CarPlay sistēma Audi viedtālruņu saskarnē.

Vēl viena ievērības cienīga iezīme ir ārkārtīgi plašs jaunu palīgsistēmu klāsts, kuru vidū ir adaptīvā kruīza kontrole ar sastrēgumu palīgsistēmu, prognozējošā efektivitātes palīgsistēma, piekabes palīgsistēma un aizmugurējo sānu zonu uzraudzības sistēma.

Audi Q7 3,0 TDI versijas bāzes cena ir 62 500 EUR, savukārt 3,0 TFSI versijas cena ir no 64 500 EUR (ar PVN).

Nākamgad modifikāciju klāstu papildinās arī 373 ZS Audi Q7 e-tron quattro - pirmais Audi hibrīdautomobilis ar dīzeļdzinēju un arī pirmais pie elektrotīkla pieslēdzamais hibrīds ar quattro visu riteņu piedziņu premium apvidus automobiļu klasē.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!