Ziņas

Velosipēdistus aicina apgūt satiksmes noteikumus

CSDD velo eksaminēšanas punkti
Iespēja iegūt velosipēda vadītāja apliecību
Braukšana bez apliecības ir pārkāpums

Velosipēdistu skaits Rīgā pieaug un tas zināmā mērā izskaidro arī faktu, ka negaidīti lielu atsaucību guvis CSDD „pop-up” velo eksaminēšanas punkts, kas kampaņas „Cieņa darbojas” ietvaros Rīgas centrā darbojās no 27. līdz 30. aprīlim. Velosipēda vadītāja apliecību kopumā saņēmuši 297 cilvēki.

Kopējie CSDD velo eksaminēšanas punkta darbības rezultāti bija iepriecinoši – lielākā daļa velosipēdistu zināja ceļu satiksmes noteikumus un, nokārtojot testu, saņēma vadītāja apliecību. CSDD atgādina, ka pārbaudīt savas zināšanas topošie velosipēdisti var CSDD mājas lapā http://csnt.csdd.lv un teorijas eksāmenam iespējams pieteikties jebkurā CSDD nodaļā.

CSDD „pop-up” velo eksaminēšanas punkts darbosies arī Miera ielas Vasarsvētkos 23.maijā, kad ikviens velobraucējs, kuram nav transportlīdzekļa vadītāja apliecība, būs laipni gaidīts CSDD Velo pagalmiņā (Miera ielā 23, Rīgā). Lai kārtotu velosipēda vadītāja teorijas eksāmenu, jāuzrāda pase, eID karte vai līdz 15 gadu vecumam dzimšanas apliecība. Eksāmena kārtošana pirmo reizi ir bez maksas, bet par atkārtotu eksāmena kārtošanu jāmaksā EUR 1,08.

Kampaņas laikā Rīgas ielās aktīvi pārvietojās “Cieņās velopatruļas”, kuras fiksēja, ka aptuveni trešdaļa jeb 32% velobraucēju satiksmē piedalās nelegāli – bez velosipēda vai jebkāda cita transportlīdzekļa vadītāja tiesībām. Attiecīgi arī paši sastaptie velobraucēji atzina, ka satiksmes noteikumus pārzina tikai daļēji un neapzinās, ka braukšana bez vadītāja apliecības ir pārkāpums.

Kampaņu „Cieņa darbojas!” īsteno CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija, atbalsta – SIA „Statoil Fuel & Retail Latvia” un „If Apdrošināšana”.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.