Ziņas

Ssang Yong atgriežas Latvijas tirgū

Auto Halle piedāvā arī Ssang Yong
Šobrīd pārdošanā Korando un Rexton W apvidus auto
Drīzumā - Ssang Yong Tivoli

Apvidus automobiļu marka SsangYong ir atgriezusies Latvijas tirgū, un to oficiāli pārstāv SIA “AUTO HALLE”, kas nodrošinās ne tikai šo dienvidkorejiešu spēkratu tirdzniecību, bet arī servisu un rezerves daļu tirdzniecību.

Jau šobrīd no SsangYong modeļu spektra var iegādāties kompakto Korando un vidējā lieluma Rexton W modeli. Tuvāko mēnešu laikā tiem pievienosies arī markas jaunākais modelis – mazais Tivoli. Visiem šiem modeļiem tiek nodrošināta piecu gadu garantija bez nobraukuma ierobežojuma.

SsangYong ir vissenākais autoražotājs Dienvidkorejā, tā nosaukums tulkojams kā “divi pūķi”. Uzņēmuma vēsture aizsākusies 1954. gada janvārī, kad sāka darboties firma ar nosaukumu “Ha Dong-hwan Motor Workshop”, kas nodarbojās ar valsts teritorijā tolaik esošo ASV bruņoto spēku tehnikas apkopi un remontu.

Kompānija sāka ražot transportlīdzekļus 1964. gadā – tā pēc licences izgatavoja apvidus auto ASV armijai. Ar “SsangYong” nosaukumu uzņēmums pazīstams no 1988. gada.

Jaunais Korando šobrīd ir savā trešajā modeļa paaudzē un ražošanā ir no 2011. gada. Latvijā tas maksā no 16 990 eiro (ieskaitot PVN) un ir pieejams ar divu litru benzīna vai dīzeļa motoru.

Savukārt Rexton W modelis ražošanā ir no 2012. gada. Tas ir īpaši piemērots braukšanai apvidū, jo šim septiņvietīgajam automobilim ir gan transmisijas pazeminātie pārnesumi, gan piekabes vilktspēja līdz 2,6 tonnām. Turklāt šis spēkrats ir izgatavots uz rāmja, un tam ir 25 centimetru klīrenss.

Latvijā tas ir pieejams ar 155 zirgspēku divlitru dīzeļmotoru, kam tiek piedāvāta gan ar manuālā, gan automātiskā pārnesumkārba, un tas maksā no 25 990 eiro.

Visjaunākais “SsangYong” modelis, kas drīzumā būs pieejams arī Latvijā, ir Tivoli, kas pārstāv šobrīd tirgū tik populāro mazo krosoveru segmentu. Tas būs pieejams kā ar priekšējo, tā visu riteņu piedziņu un tiks komplekēts ar 1,6 litru motoriem.

 Visiem “SsangYong” automobiļiem ir piecu gadu garantija bez nobraukuma ierobežojuma, tostarp sešu gadu pretkorozijas garantija virsbūvei. Garantija ir spēkā, jau automašīna iziet apkopes saskaņā ar tehniskās apkopes grafiku, izmantojot oriģinālās rezerves daļas.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.