Ziņas

Ford tehnoloģija pasargās no braukšanas ātruma pārsniegšanas

Jauna Ford tehnoloģija
Neļauj pārsniegt atļauto ātrumu
Pieejama jaunākajos Ford modeļos

Atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana var izmaksāt dārgi gan piemēroto naudas sodu, gan automobiļa vadīšanas liegumu ziņā, turklāt tai ir būtiska nozīme arī daudzu ceļu satiksmes negadījumu izraisīšanā.

Tāpēc Ford laiduši klajā jaunu tehnoloģiju jeb inteliģento ātruma ierobežotāju, kas varētu palīdzēt pasargāt autovadītājus no atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas, braucot gan pa savas valsts ceļiem, gan ārzemēs.

Autovadītājiem jau kādu laiku ir bijusi iespēja iestatīt sava braucamrīka pārvietošanās ātrumu. Tagad jaunais S-MAX, kas aprīkots ar inteliģento ātruma ierobežotāju, var palīdzēt nodrošināt, ka maksimālais braukšanas ātrums tiek pielāgots automātiski, lai nepārkāptu mainīgos ātruma ierobežojumus.

„Autovadītāji ne vienmēr apzinās, ka pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, un dažreiz par pārāk ātru braukšanu uzzina vien tad, kad pa pastu saņem soda kvīti vai kad viņus aptur policijas darbinieki,” stāsta Štefans Kapess, Ford of Europe Aktīvās drošības nodaļas vadītājs. „Inteliģentais ātruma ierobežotājs var novērst vienu ar autovadīšanu saistītu uztraukumu, palīdzot klientiem ievērot noteiktās atļautā ātruma robežas.”

Autovadītāji inteliģento ātruma ierobežotāju aktivizē, ar stūres rata pogām iestatot maksimālo automobiļa ātrumu. Sistēmā tiek izmantota vējstiklā iemontēta kamera, kas uztver ceļa zīmes, un, kad ātruma ierobežojums ir zemāks nekā iestatītais maksimālais ātrums, programma attiecīgi palēnina transportlīdzekļa gaitu. Kad pieļaujamā ātruma ierobežojums paaugstinās, sistēma ļauj autovadītājam palielināt ātrumu līdz iestatītajam, ja vien tas nepārsniedz jauno ātruma ierobežojumu.

Pēdējo gadu laikā Ford savos automobiļos ieviesis daudzas tehnoloģijas, kas palīdz autovadītājiem novietot automobili stāvvietā, palikt savā braukšanas joslā un izvairīties no negadījumiem, braucot ar nelielu ātrumu.

Inteliģentais ātruma ierobežotājs pirmo reizi apvieno pašreizējās Ford tehnoloģijas – regulējamo ātruma ierobežotāju un ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, kas jau ir pieejamas vairākos modeļos, tostarp Focus, jaunajā Mondeo un apvidus automobilī Kuga.

Inteliģentais ātruma ierobežotājs darbojas, kad braukšanas ātrums ir 30-200 kilometru stundā. Tas nodrošina mierīgu ātruma samazināšanu, drīzāk ierobežojot dzinējam pievadīto degvielas daudzumu, nekā izmantojot bremzes. Ja, braucot lejup no kalna, transportlīdzeklis pārsniedz noteikto ātruma ierobežojumu, atskan skaņas signāls.

Inteliģentais ātruma ierobežotājs arī „sazinās” ar automobiļa navigācijas sistēmu, lai palīdzētu precīzi uzturēt atbilstošu maksimālo ātrumu, kad attālumi starp ātrumu ierobežojošajām zīmēm ir lielāki, piemēram, uz gariem lauku ceļiem. Autovadītāji var uz mirkli neievērot sistēmas iestatījumus, spēcīgi nospiežot gāzes pedāli.

Ford jaunais S-MAX modelis piedāvā uzlabotas iepriekš izmantotās tehnoloģijas, tostarp pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēmu ar gājēju uztveršanas funkciju. Tā spēj pamanīt cilvēkus, kuri atrodas priekšā uz ceļa vai varētu šķērsot transportlīdzekļa ceļu, un, ja autovadītājs uz brīdinājumiem nereaģē, sistēma automātiski aktivizē bremzes.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.