Ziņas

Bezmaksas savirzes pārbaude - tavai drošībai

DBS, Statoil, CSDD un Bosch Car Service akcija
Bezmakas savirzes pārbaude visā Latvijā
Tavai un citu braucēju drošībai

No 20. līdz 30. aprīlim autobraucēji vairākās Latvijas pilsētās aicināti uz bezmaksas auto ritošās daļas savirzes pārbaudi ar mobilo savirzes stendu.

"Drošas Braukšanas Skolas", autoservisu tīklu "Bosch Car Service", CSDD un "Statoil Fuel & Retail Latvia" rīkotā akcija ir būtisks solis, lai pievērstu autovadītāju uzmanību tam, cik nozīmīgs drošībai uz ceļa ir automašīnas tehniskais stāvoklis, jo īpaši – auto ritošās daļas stāvoklis.

2014. gadā, kad autovadītājiem pirmo reizi bija iespēja bez maksas pārbaudīt auto riteņu savirzi, tikai 20% pārbaudīto automašīnu netika konstatētas nekādas atkāpes no normas.

Vislabākā situācija bija Valmierā un Jēkabpilī –katrai otrajai automašīnai Valmierā un katrai trešajai automašīnai Jēkabpilī netika konstatētas problēmas savirzes regulējumā. Savukārt Dobelē situācija bija viskritiskākā – tur problēmu ar savirzi nebija tikai 1 no 10 automašīnām.

„Interesanti, ka daudzi autovadītāji nekad nav pievērsuši uzmanību tam, ka viņu automašīna vairs nevadās tā kā agrāk vai pat nestāv uz ceļa – tiecas uz vienu vai otru pusi. Turklāt maldīgs ir priekšstats, ka automašīnu savirze ir būtiska tikai ziemā, jo arī vasarā, lietus laikā, uz grants ceļiem vai veicot straujus manevrus, it īpaši strauji bremzējot, nobīdes auto savirzē var būt būtisks iemesls avārijai,” atzīst DBS valdes loceklis Artūrs Priednieks.

Novirzes savirzes regulējumā var rasties automašīnas lietošanas laikā no lielākiem vai mazākiem triecieniem, kā arī mainot vai remontējot vairākas detaļas automašīnas balstiekārtā. Nepareiza automašīnas balstiekārtas savirze un ģeometrija būtiski ieteikmē automašīnas vadāmību, riepu un citu detaļu nodilšanas vienmērīgumu un ātrumu, kā arī var atstāt būtisku ietekmi uz automašīnas degvielas patēriņu.

CSDD, DBS, "Bosch Car Service" un "Statoil Fuel & Retail Latvia" organizētās automašīnu bezmaksas balstiekārtas savirzes pārbaudes notiks:

·         20. aprīlī 12.00-19.00 Rīga (Statoil DUS) K.Ulmaņa gatve 110, Rīga

·         21. aprīlī 11.00-18.00 Jēkabpils (Statoil DUS) Rīgas iela 218G, Jēkabpils

·         22. aprīlī 11.00-18.00 Preiļi (CSDD) Brīvības iela 76, Preiļi

·         23. aprīlī 11.00-18.00 Daugavpils (CSDD) Kraujas iela 3, Daugavpils

·         24. aprīlī 11.00-18.00 Valmiera (CSDD) E.Lācera iela 3, Valmiera

·         27. aprīlī 11.00-18.00 Dobele (CSDD) Liepājas šoseja 29, Dobele

·         28. aprīlī 11.00-18.00 Talsi (CSDD) Fr.Blumbaha iela 9, Talsi

·         29. aprīlī 11.00-18.00 Liepāja (CSDD) Brīvības iela 148, Liepāja

·         30. aprīlī 12.00-19.00 Rīga (Statoil DUS) Mīlgrāvja iela 10, Rīga

 

Plašāka informācija par akciju: www.dbs.lv


 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.