Ziņas

Jaunie fotoradari ir apdrošināti

If apdrošina jaunos fotoradarus
Pret visāda veida bojājumiem
Fotoradara atjaunošanas vērtība - 53 000 eiro

Stacionāro fotoradaru uzstādīšana nav lēts prieks, turklāt tie var kļūt par upuriem ne vien parastiem negadījumiem, bet arī naidnieku uzbrukumam, kad indivīds vai līdzīgi domājošu ļaužu grupa nolemj izrēķināties ar tiem, nolūkā atriebties par soda kvīti.

Tāpēc jaunie fotoradari ir apdrošināti, paredzot jebkāda veida bojājumu rašanos, tostarp ļaunprātīgu bojāšanu. Katras iekārtas atjaunošanas vērtība ir noteikta EUR 53 000 apmērā, un tās apdrošinātas uz vienu gadu.

 “Saskaņā ar noslēgto līgumu starp CSDD un apdrošināšanas sabiedrību If Apdrošināšana, pakāpeniski līdz ar pārējo stacionāro fotoradaru darbības sākšanu tie tiks arī apdrošināti, lai fotoradarus aizsargātu pret jebkādu neparedzētu bojājumu rašanos.

Iepriekšējā fotoradaru darbības pieredze Latvijā liecina, ka visbiežāk tie cieta no vandalisma. Šī brīža noskaņojums sabiedrībā ir krietni racionālāks, un fotoradari tiek uztverti kā viens no satiksmes drošības uzlabošanas veidiem. Turklāt par to aizsardzību gādā vairākas tajos iebūvētas drošības iekārtas,” informē If Apdrošināšana Īpašuma produkta vadītājs Endijs Melecis.

Jau ziņots, ka CSDD rīkotajā konkursā par Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums “Reck”, un pirmās divas mērierīces uz Latvijas ceļiem jau sākušas darboties. Apdrošinātie fotoradari atrodas uz ceļa Rīga–Jelgava pie pagrieziena uz Brankām un uz jaunā Rīgas–Kokneses ceļa pie satiksmes mezgla ar ceļu Inciems–Sigulda–Ķegums.

 Par “Gatso” fotoradariem

Latvijā ir uzstādīti Nīderlandes uzņēmuma “Gatso” fotoradari, kas ir zināmi vairākus gadu desmitus un tiek izmantoti apmēram 60 pasaules valstīs. Doplera principa ātruma kontroles sistēmas pamatā ir pāri ceļam vērsta radara kūļa tehnoloģija, izmantojot ciparu fotokameru pārkāpuma fiksēšanai un iegūtā pārkāpuma attēla saglabāšanai.

Sistēma ir aprīkota ar integrētu zibspuldzi izmantošanai gaišā un tumšā diennakts laikā, un tā ir sinhronizēta ar fotokameru.

Lūk, piemērs tipiskam vandālisma aktam, kāds fiksēts Lielbritānijā:




Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.