Ziņas

Kā bez maksas uzzināt citās valstīs reģistrēto auto nobraukumu?

Būtiska informācija lietotu auto pircējiem
Patiesība par ārvalstīs reģistrētu auto nobraukumu
Vairāk informācijas šeit

Daudzus auto pircējus interesē, kā bez maksas iegūt datus par citās valstīs reģistrēto transportlīdzekļu nobraukumu (odometru rādījumi) un tehnisko stāvokli (apskate).

Šobrīd pieejama informācija par automobiļiem, kas ir reģistrēti vai ir bijuši reģistrēti Lietuvā, Zviedrijā un Dānijā. Turpmāk plānota informācija arī par citām valstīm, kas ir un būs pieejama CSDD mājas lapā: http://goo.gl/DFj4LK.

Jāpiebilst, ka publiski atrodamie dati par citu valstu transportlīdzekļiem ir salīdzinoši vispārīgi, pamatā tie pieejami katras valsts valodā un CSDD negarantē to izcelsmi.

Savukārt CSDD e-pakalpojumos (https://e.csdd.lv) esošā informācija par Latvijā reģistrēto transportlīdzekļu datiem ir plašāka. Piemēram, informācija par nobraukuma vēsturi pieejama jau par laiku kopš 2000-šo gadu sākuma, ja vien auto apskate veikta Latvijā.

Lietuva

Informācija par Lietuvā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Lietuvas Tehniskās apskates asociācijas mājas lapā: http://goo.gl/X2jZSz. Ievadot transportlīdzekļa VIN (Vehicle Identification Number) vai transportlīdzekļa Lietuvas reģistrācijas dokumenta („tehniskā pase”) numuru, pieejama informācija par automašīnas marku, modeli, izgatavošanas gadu, spēkrata kategoriju un tā statusu Lietuvā. Savukārt šīs pašas interneta vietnes sadaļā „TA istorija”, pieejami dati par tehnisko apskati (par laiku kopš 2006.gada) un par odometra rādījumiem (par laiku kopš 2009.gada).

Zviedrija

Informācija par Zviedrijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Zviedrijas Transporta aģentūras mājas lapā: http://goo.gl/RP8vd. Ievadot transportlīdzekļa Zviedrijas reģistrācijas numuru, pieejama transportlīdzekļa tehniskā informācija un informācija par pēdējo fiksēto odometra rādījumu.

Dānija

Informācija par Dānijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Dānijas Muitas un nodokļu administrācijas mājas lapā: http://goo.gl/XxWxg. Ievadot transportlīdzekļa VIN vai transportlīdzekļa Dānijas reģistrācijas numuru, pieejama informācija par transportlīdzekļa vispārējo tehnisko stāvokli un pēdējo fiksēto odometra rādījumu.

Latvija

Kopš pagājušā gada rudens bez maksas var iegūt informāciju par visās Latvijā veiktajās tehniskajās apskatēs fiksēto transportlīdzekļu nobraukumu – odometra rādījumiem, kā arī par pēdējās apskates datiem. Vairāk informācija par CSDD pakalpojumu atrodama šeit: http://goo.gl/C0TR5W.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.