Ziņas

Pieaug pircēju interese par lietotiem auto

Lietotu auto tirgus Latvijā pieaug
Populārākie - VW, Volvo, Audi, BMW, Opel
Pārsvarā izvēlas dīzeļmotorus

Pērn Latvijā pirmreizēji ir reģistrēti 49747 lietoti pasažieru automobiļi, kas ir par 12% vairāk nekā gadu iepriekš, ziņo Auto Asociācija.

Pieauguma tempi gan ir nedaudz samazinājušies salīdzinājumā ar 2013. gadu. Bažīgs ir fakts, ka pirmreizēji reģistrēto lietoto automobiļu vecuma struktūrā mazinās 5-7 gadu īpatsvars. Tas nozīmē, ka mūsu autoparks neatjaunojas ar augsti ekonomiskiem un mazu izmešu auto.

Latvijas autoparks joprojām saglabā trešā vecākā autoparka statusu ES. 5-7 gadu segmentā ir noticis samazinājums, kamēr 8-10 un 11-29 gadu segmenti ir pieauguši. 2014. gadā vecuma segmentā līdz 10 gadiem tika reģistrēts 61% no visām reģistrācijām, kamēr gadu iepriekš tie bija 63%.

Dīzeļmotori ir dominējošā izvēle no gada uz gadu. To īpatsvars ir nemainīgs arī 2014. gadā - 79% no visiem reģistrētajiem auto.

2014. gadā ir vērojams darījumu skaita pieaugums, kad lietotu auto iegādājas juridiska persona. Ja 2013. gadā tādi bija tikai 9% no visām reģistrācijām, tad pagājušajā gadā jau 15% iegādājās tieši juridiskas personas. Juridisko personu īpatsvara pieaugums ir lieliska ziņa, jo tas nozīmē, tiek deklarēts PVN no darījuma summas un pieaug arī darījumu caurspīdīgums, jo mazāk norēķinu notiek skaidrā naudā.

Lietotu automobiļu tirgū zīmolu tops ir saglabājies nemainīgs salīdzinājumā ar 2013. gadu – tirgus līderis joprojām ir VW ar 18% (20% 2013), tam seko Volvo ar nemainīgiem 14%, Audi ar 12% (13% 2013), bet ceturtajā un piektajā vietā ir BMW un Opel. Top 5 zīmoli pavisam kopā veido 64% no tirgus.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.