Ziņas

TOP 10 labākie miniveni, kurus iespējams nopirkt Latvijā

Labākie jaunie miniveni
Ekspertu spriedums - plusi un mīnusi
Kuru izvēlēties ģimenei ar bērniem?

Reiz bija laiki, kad labs minivens skaitījās tas, kurā pietika vietas ģimenei un bagāžai,  bet bāka bija pietiekami liela, lai tālos braucienos nevajadzētu bieži apstāties.

Laiki ir mainījušies. Ietilpība joprojām ir būtisks faktors, taču arvien svarīgāka ir funkcionalitāte. Tas nozīmē, ka minivenam ir jāprot ātri adaptēties jebkādam scenārijam - jākļūst no piecvietīga par septiņvietīgu, vai arī ātri jāatbrīvo telpa lielāka izmēra bagāžai. Vai tam var bīdīt sēdekļus? Vai tos var izņemt pavisam? Vai, nolaižot sēdekļu atzveltnes, var izveidot līdzenu kravas nodalījuma grīdu? Šie ir jautājumi, kam vajadzētu interesēt ikvienu minivena jeb MPV (Multi Purpose Vehicle, jeb daudzfunkcionāls transportlīdzeklis) pircēju. 

Kuru izvēlēties? Lai iegūtu Whatcar.lv simpātijas, minivenam ir nepieciešams komfortabla, relaksējoša salona atmosfēra, kā arī plašs drošības aprīkojums, lai aizsargātu pasažierus iespējamā ceļu satiksmes negadījumā. Pamataprīkojumam ir jābūt dāsnam, bet lietošanas izmaksām - zemām.

Labākie pirkumi

Volkswagen Sharan

Sharan ir mūsu absolūts favorīts, ja runa ir par septiņvietīgiem miniveniem. Tas ir ļoti ietilpīgs, tam ir nevainojama trokšņu izolācija, kā arī laba vērtības un cenas proporcija. Lietošanas izmaksas ir zemas, bet tālākpārdošanas vērtība - ļoti stabila. Jā, tas ir liels auto, taču tajā patiešām ir vieta septiņiem pieaugušajiem, bez jebkādiem kompromisiem. 

Mūsu izvēle: 2.0 TDI 140 Comfortline

Opel Zafira Tourer


Jaunais 1,6 litru tilpuma dīzeļdzinējs Zafira Tourer gadījumā pilnībā maina spēles noteikumus, ja salīdzina ar 2,0 litru tilpuma agregātu, ko tas aizvieto. Jaudas padeve ir vienmērīgāka, turklāt tas ir daudz klusāks, nekā varētu gaidīt no dīzeļdzinējiem. Septiņiem cilvēkiem tajā nebūs tik ērti kā VW Sharan vai Seat Alhambra, taču ģimenei ar trīs bērniem, kā arī viņu bagāžai vietas pietiks. Arī lietošanas izmaksas ir zemas.

Mūsu izvēle: 1.6 CDTi Ecoflex

Citroen Grand C4 Picasso

Grand C4 Picasso ir viena no labākajām izvēlēm šajā segmentā. 1,6 litru tilpuma dīzeļmotors piedāvā labu līdzsvaru starp dinamiku un degvielas ekonomiju, bet elegantais, minimālisma stilā ieturētais priekšējis panelis un plašais salons padara to par patīkamu vietu, kr pavadīt laiku tālākos braucienos. Papildinot šo plusu sarakstu ar viegli salokāmiem sēdekļiem un plašu bāzes aprīkojumu, drīz vien kļūst skaidrs kāpēc tas ir viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem MPV.

Mūsu izvēle: 1.6 e-HDi 115 Exclusive

Toyota Verso

Toyota Verso nav pats lielākais vai funkcionālākais MPV, taču mēs to rekomendējam ikvienai ģimenei, kurai nav regulāri jāpārvadā 7 cilvēki. Braukšana ar Verso ir relaksējoša, uzturēšanas izmaksas ir konkurētspējīgas, turklāt Toyota ir ļoti laba montāžas kvalitāte un uzticamība.

Mūsu izvēle: 2,0 D4-D Linea Sol

Peugeot 5008

Peugeot 5008 ir viens no pašiem praktiskākajiem miniveniem, pateicoties tā ietilpīgajam salonam un funkcionālajam sēdvietu iekārtojumam. Tas ir kluss, arī salona apdares kvalitāte ir laba.

Mūsu izvēle: 1,6 e-HDI

Citroen C3 Picasso

C3 Picasso ir viena no labākajām izvēlēm par salīdzinoši nelielu budžetu. Tam ir plašs salons, ietilpīgs bagāžas nodalījums, kā arī labs gaitas komforts. Vadāmības ziņā tas nav tik labs, kā Ford B-Max, taču tas tik un tā piedāvā labu vērtības un cenas proporciju. 

Mūsu izvēle: 1.4 VTi 95

Citroen C4 Picasso

Ietilpīgs bagāžas nodalījums un sēdvietas, kuras var atsevišķi bīdīt uz priekšu un atpakaļ, kā arī nolocīt to atzveltnes. Jau ar šo vien pietiek, lai pasludinātu C4 Picasso par ģimenei draudzīgu auto. Elegantais, pārskatāmais priekšējā paneļa noformējums ir vēl viens pluss. Tiesa gan, braukšanas īpašību ziņā Citroen atpaliek no dažiem konkurentiem, taču tas ir ietilpīgs, stilīgs un ekonomisks.

Mūsu izvēle: 1.6 e-HDi 115 Exclusive

Ford S-Max

S-Max nopietni apsteidz konkurentus dinamikas un braukšanas īpašību ziņā. Reti kuru MPV var raksturot kā "aizraujošu" braukšanas ziņā, taču S-Max tāds ir. Gaita gan ir mazliet pacieta, taču par to S-Max atalgo vadītāju ar precīzu vadāmību. Tam ir arī laba trokšņu izolācija, funkcionāls salons un labs aprīkojums.

Mūsu izvēle: 2.0 TDCi 140 ZS

Kia Carens

Praktisks interjers un komfortabla gaita ir tikai pāris no Kia Carens labajām īpašībām. Jā, tas nav pats dinamiskākais vai aizraujošākais braukšanas ziņā, taču tam ir konkurētspējīga cena, 7 gadu garantija un labs aprīkojums. Mūsuprāt, tas ir viens no labākajiem vidēja izmēra MPV, ja ir ierobežots budžets.

Mūsu izvēle: 1.7 CRDi

Nissan Note

Note, neraugoties uz saviem kompaktajiem izmēriem, piedāvā apbrīnojamu ietilpību. Tas ir nopietns konkurents iepriekš pieminētajam C3 Picasso. Gaitas komforts ir labs, cena zema, bet lietošanas izmaksas - minimālas.  Trokšņu izolācija varēja būt labāka, salons varbūt nav tik funkcionāls, kā Citroen, taču tas tik un tā ir vērā ņemams konkurents.

Mūsu izvēle: 1.2 DIG-S Acenta


MIniveni, par kuru iegādi labāk padomāt divreiz

Mercedes-Benz Viano

Viano ir ļoti dārgs auto, kas nepiedāvā pietiekamu komfortu un trokšņu izolāciju, lai attaisnotu savu cenu attiecībā pret labākajiem paraugiem minivenu klasē.  Tas drīzāk uzskatāms par komerctransportu, nevis ģimenes minivenu. Rekomendējam vien, ja ir nepieciešamība kļūt par maršruta mikroautobusa vadītāju, bet arī šādā gadījumā tam eksistē spēcīgi konkurenti.

Chrysler/Lancia Grand Voyager

Mums nav ne mazāko sūdzību par Grand Voyager ietilpību. Šim minivenam ir ļoti plašs salons, iespēja ērti nolocīt aizmugures sēdekļus, turklāt pat lētākās modifikācijas var lepoties ar plašu aprīkojumu. Diemžēl dīzeļdzinējs ir salīdzinoši pašvaks, arī interjera apdares kvalitāte atpaliek no tā, ko varētu gaidīt par šo cenu.

Mazda 5

Mazda 5 ir diezgan ietilpīgs salons, taču nekas tāds, ar ko varētu izcelties konkurentu vidū. To pašu var teikt par gaitas un vadāmības īpašībām. Interjerā arī nav nekā tāda, ar ko varētu palielīties, tomēr nekā netrūkst un viss ir parocīgi izvietots. Trokšņu izolācija gan varēja būt labāka.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.