Ziņas

Jaunais 5.sērijas BMW nonāk atklātībā

BMW testē jauno 5.sērijas BMW (G30)
Vieglāks, vairāk augsto tehnoloģiju opciju
Pārdošanā nākamgad

Pateicoties jaunai platformai, kas veidota no tērauda, oglekļa šķiedras un alumīnija un magnēzija komponentiem, jaunais 5.sērijas BMW būs vismaz par 100 kg vieglāks, nekā pašreizējais modelis.

Samazinātais svars ne vien uzlabos šī biznesa klases sedana degvielas ekonomijas rādītājus, bet arī  dinamiku un vadāmību, salīdzinot ar pašreiz tirdzniecībā esošo modeli, ko pazīst pēc šasijas koda F10.

Lai arī jaunā 5.sērijas modeļa prototips vēl ir ietīts aizsargplēvē, uzmanīgs vērotājs pamanīs, ka tā dizainā jaušamas iezīmes no šoruden gaidāmā, jaunākās paaudzes 7.sērijas BMW. Tas nozīmē, ka aizmugures lukturi būs šaurāki un augstāk novietoti, bet priekšējie lukturi savienosies ar radiatora resti, līdzīgi arī kā jaunajiem X5 un X6 modeļiem.

Jau pašreiz tirdzniecībā esošā BMW 5.sērija ir biznesa klases auto etalons, tāpēc pircējus pārsteigt ar vēl ērtākiem sēdekļiem, elegantākiem apdares materiāliem un plašāku vietu salonā būs grūti. Tāpēc uzmanība tiks pievērsta komforta aprīkojumam un jaunākajiem elektronikas gadžetiem, kā arī savietojamībai ar viedtālruņiem.

Viena no interesantākajām opcijām būs ConnectedDrive Connect (CDC), jeb “pusatutonomā inteliģentā vadības sistēma”, jeb daļējs autopilots.

Motoru klāstā milzu pārsteigumi nav gaidāmi, tiesa gan, bavārieši varētu piedāvāt piespakāpju manuālo transmisiju plašākam motoru klāstam, bet pārējiem standarta aprīkojumā piedāvāt deviņpakāpju automātisko transmisiju.

Sagaidāms, ka 5.sērijas modeļu paletes flagmanis – M5 sporta auto – iegūs 4,4 litru V8 turbomotoru ar apmēram 600 ZS. Turklāt pirmo reizi M5 varētu būt pieejams arī ar pilnpiedziņu.

Jaunā 5.sērijas BMW, jeb G30 klajā laišana paredzēta nākamā gada vasarā.  

.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.