Ziņas

Klajā nāk leģendārā Honda NSX pēctecis

Honda laiž klajā jauno NSX
Hibrīddzinējs ar vismaz 550 ZS
Pārdošanā vasarā

Šis ir jaunais Honda NSX modelis, kas šonedēļ laists klajā Detroitas auto izstādē, apmēram 25 gadus pēc tā leģendārā priekšteča debijas uz pasaules autobūves skatuves. Jaunākais modelis ir radīts ASV un tiks ražots jaunajā kompānijas rūpnīcā Merisvilā, Ohaio štatā.

Lai gan jaunais NSX ir veidots uz vieglmetāla konstrukcijas un tam ir vidū novietots motors, ar to arī līdzība ar oriģinālo, alumīnija NSX beidzas. Jaunajam modelim ir hibrīddzinējs, pilnpiedziņa un jauna, multi-materiālu konstrukcija ar oglekļa šķiedras pamatni.  

NSX hibrīdsistēmas centrā ir biturbo V6 motors, kas sajūgts ar deviņpakāpju divsajūgu automātisko transmisiju. To papildina trīs (!) elektromotori. Oficiālie jaudas dati vēl nav atklāti, taču tiek uzskatīts, ka hibrīdsistēmas kopējā jauda ir ap 550 ZS.

Viens no elektromotoriem ir novietots starp motoru un pārnesumkārbu un iecerēts, lai uzlabotu paātrinājuma, bremzēšanas un pārnesumu maiņas efektivitāti. Pārējie divi motori ir novietoti uz NSX priekšējās ass, griežot katrs savu priekšējo riteni, palielinot braukšanas dinamiku.  

Kā daudziem mūsdienu auto, arī NSX ir vairāki braukšanas režīmi, atkarībā no vadītāja vēlmēm – sākot no ekonomiskā un beidzot ar “trases” režīmu.

Tiek ziņots, ka NSX pasūtījumu pieņemšana sāksies vasarā un pirmie eksemplāri nonāks pie klientiem gada beigās. Cena gan vēl nav atklāta.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Honda Jazz Hybrid

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Kompaktā Honda Jazz hečbeka lielākais trumpis ir salona un bagāžas nodalījuma ietilpība, ko izceļ dažādos veidos salokāmie aizmugures sēdekļi. Uz ceļa tas nebūs tik aizraujošs kā Ford Fiesta, savukārt Peugeot 208 to pārspēs komforta ziņā, taču Jazz sniedz lielisku apkārtējo pārskatāmību, kas būtiski atvieglo pārvietošanos pilsētā. Ekonomiskais hibrīda dzinējs, bagātīgais aprīkojums un stabilā tālākpārdošanas vērtība vismaz daļēji attaisno tā augsto cenu.